Reiseblogg: Kundetur til Sør-Afrika

Banksjef Siw Berg skriver reiseblogg fra bankens kundetur til Sør-Afrika.

Etter over 13 timer i fly fra Norge, ankom vi endelig til vakre Cape Town. I reisefølget vårt er 25 spente kunder fra Trønderlag og Møre og Romsdal – alle førstereis passasjerer til Sør Afrika. Turen til Cape Town har gått fra Molde og Trondheim via Schipol i Amsterdam til Cape Town.

På vei til til den sydlige delen av kloden fikk vi god tid til å bla i reisebøker, dele tips oss i mellom, se filmer eller lese en bok. 11 timer i fly fra Europa gikk overraskende hurtig. Temparaturen i Cape Town er behagelige 25 grader nå, noe som passer godt for vinterbleke nordmenn.

Siden vi ankom i kveldingen, ble det kun tid til en kjapp velkomstdrink på hotellet etter en 20 minutters kjøretur fra flyplassen. Ved første øyekast virker millionbyen Cape Town, med sine 4 millioner innbyggere, ren og fin. Vi ser klare tegn til europeisk påvirkning fra land som Holland, Portugal, Storbritannia og Frankrike.

Neste dag var vi klar for heldagstur til Kappunktet og området rundt Kapp Det Gode Håp. Været var klart og fint, og på vei ut til Kappunktet fikk vi se både ville strutser, bavianer og sebraer. Den siste biten opp til Kappunktet gikk vi til fots. Utsikten var flott og vi kunne se milevis i det klare været. Spissen av det afrikanske kontinentet er fasinerende, hvor Atlanterhavet og Det Indiske hav ligger på hver sin side av kystlinjen. Mange flotte motiver ble foreviget.

Turen gikk så videre til Boulders Pingvinkoloni, bare avbrutt av et pit-stop på en nydelig fiskerestaurant med utsikt utover havet.  På vei tilbake til Cape Town ble vi nødt til å ta et par snarveier med vår innleide minibuss,  da mange av gatene i Cape Town var stengt grunnet den Sør-Arikanse presidentens tale i Parlamentet like ved hotellet. Første dag i Cape Town ble avsluttet med en nydelig middag på Waterfront marina.

I morgen venter besøk i townshipen Gugulethu, samt besøk i en høyskole som samarbeider med MOT. Banken ble som mange kjenner til samarbeidspartner med MOT i 2011.

Vi tilbyr regelmessig kundeturer for våre kunder. Abonner på vårt nyhetsbrev for å få vite om neste kundetur.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.