Reiseblogg: Siste dag i Sør-Afrika

De to siste dagene i Sør-Afrika ble tilbragt på den flotte safarilodgen Aquila, noen timers kjøretur inn i landet.

Stedet ligger nydelig til i et reservat som blant annet jobber med rehabilitering og bevaring av dyr som har vært offer for vanskjødsel, misbruk, eller ulovelig kjøp og salg. Vi kjørte med Range Rovere blant elefanter, sebraer, gnuer, løver, geparder, flodhester, struts, nesehorn, antiloper, springbukker, krokodiller og bøffel. Mange av dyrene var bare få armlengders avstand fra bilen vi satt i.

Siste dag sammen ble viet til bassengtid, quiz-kveld og sosialt samvær. Vi avsluttet med middag i Spier Wine Estate og middag i beduintelt med afrikansk rytmeunderholdning før bussen tok oss ut til flyplassen.

Her tok vi farvel med vår norske guide Ola som har fulgt oss gjennom hele bankturen. Han vet det meste om det meste i Sør- Afrika, etter å ha bodd her i 8 år. Å ha en norsktalende guide med gode kunnskaper om stedene vi har besøkt har vært fabelaktig. Ikke et eneste spørsmål føltes for dumt.

Prisen på bankturen er ca. 19.900,- per person, og tatt i betraktning at dette inkluderer de fleste måltider på turen, fly, busstransport hele uken, inngangsbiletter til alle severdigheter, guiding gjennom hele perioden, to dagers safari og hotellovernattinger, er det ingenting å si på prisen. Den har virkelig vært verdt hver krone.

Det er krevende å sette opp et tilsvarende reiseopplegg uten en profesjonell medspiller som SpareBank 1 SMN har i Via Travel. De reisende synes opplegget har vært helt topp, og kommer hjem til Norge fulle av inntrykk etter mange spennende opplevelser i “Mother City” og omegn.

Vi som har vært bankverter, Mari og jeg, synes også at kundene som har vært med på turen har vært skikkelig trivelige folk å reise sammen med. Turen til mangfoldige Sør-Afrika anbefales på det varmeste fra alle oss 25 som med dette har fått en opplevelse for livet!

Vi tilbyr regelmessig kundeturer for våre kunder. Abonner på vårt nyhetsbrev for å få vite om neste kundetur.


Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.