Reiseblogg: Tur til vindistriktet

Vinsmaking stod for tur for den glade gjengen i Sør-Afrika.

Tur til vindistriktet
Så var alle på bankturen klar for tur til vindistriktet utenfor Cape Town. Første stopp ble Warwick Wine Estate. En utrolig hyggelig og passe liten vingård en times kjøretur utenfor byen. Vi var ute blant vinrankene og fikk lære om de fem ulike vindruer – også kjent som “De store fem”. Det ble naturligvis vinsmaking og en nydelig piknik i det grønne. Dette kunne vi virkelig like – alle storkoste seg her.

Deretter gikk turen videre til Paarl, og besøk hos den største og viktigste vinprodusenten i Sør-Afrika, KWV. Her fikk vi smake på 5, 10, 15 og 20 år gammel brandy, og fikk oss mye god lærdom om vinindustrien av en svensk dame som har arbeidet for vinprodusenten i mange år. Vinindustrien er, sammen med turismen, en av Sør-Afrikas viktingste næringer.

Vi benyttet også sjansen til å smake på lokalprodusert sjokolade av sør-afrikanere som hadde gått i lære i Belgia. Sjokolade og brandy gikk godt sammen, fant vi ut.

Middagen inntok vi på nydelige Seidelberg vingård, hvor vi fikk servert tradisjonell Sør-Afrikans grillmat under stjernene. Nydelig kjøtt!

Robben Island og fange nr. 46664
Neste dag var det fridag, men ettersom mulighet for tur til Robben Island sto på programmet, tok alle båten over til øya hvor Nelson Mandela satt fanget fra 1964 til 1990. Årsaken til fengslingen var hans politiske engasjement i ANC (African National Congress), hvilket førte til at han ble dømt for forræderi.

Vi fikk en grundig innføring i historien om Robben Island og Nelson Mandelas fangeskap på øya, samt se cellen han satt i.

Resten av dagen var til fri benyttelse, og mange i gruppen tilbrakte denne sammen enten på stranden, ved Waterfront (kjent restaurant og shopping område i Cape Town) , SAN Center eller på andre sights i kappstaden. Kjemien i reisegruppen er strålende og folk trives i hverandres selskap.

Vi tilbyr regelmessig kundeturer for våre kunder. Abonner på vårt nyhetsbrev for å få vite om neste kundetur.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.