6 tips til bedre mobilsikkerhet

Det er trygt med bank på mobil – men husk å beskytte mobilen, så ingen uvedkommende får tilgang. Her får du seks tips.

Mobilen brukes til stadig flere ting, banktjenester er en av dem. Men jo flere bruksområder mobiltelefonen får, desto viktigere blir det å sikre den godt – slik at viktig og personlig informasjon ikke kommer på avveie.

1. Bruk PIN og passord

Mobilens SIM-kort er beskyttet med en personlig PIN-kode. Pass på at du ikke oppgir den til uvedkommende – heller ikke til dine nærmeste.

2. Lås telefonen med kode

Det hjelper imidlertid ikke bare å beskytte SIM-kortet. Mye informasjon ligger helt åpent i telefonen, og vil derfor være tilgjengelig for uvedkommende som skulle finne mobilen eller stjele den. Sørg derfor for å låse telefonen din med kode.

3. Oppdater programvaren

Det er viktig å huske på at mobiltelefonen din rett og slett er en liten datamaskin. På samme måte som med PC’en. Det derfor viktig at du hele tiden oppdaterer både operativsystemet, programvaren og alle applikasjoner du bruker, slik at du unngår svakheter i sikkerheten.

4. Sjekk appene du laster ned er «ekte»

Sjekk om appene du laster ned kommer fra troverdige markedsplasser, som App Store, Windows Marketplace eller Android Market, der du blant annet finner SpareBank 1s apper. Husk å sjekke kommentarer fra andre brukere. Da får du fort en indikasjon på om appen er autentisk. Har du en app som du ikke er trygg på, slett den umiddelbart.

5. Vær skeptisk

Vær forsiktig med å installere programvare du har mottatt som en lenke på SMS. Det har vært eksempler på at ondsinnet programvare har blitt distribuert på denne måten.

6. Pass på informasjon

For å være sikker på at ingen misbruker mobilbanken din eller får tak i sensitiv informasjon, må du aldri sende personlig informasjon som brukernavn, passord, koder og lignende på e-post eller via usikre nettsider. Dette skal du aldri oppgi til noen, selv ikke til politiet.

Vi advarer  mot å benytte en såkalt «jailbreaket» iPhone.

Passer du imidlertid godt på telefonlås-koden, hvor du legger mobilen, og at programvaren er oppdatert, er mobilbanken like trygg som banken selv.p;

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.