Dag Erik Pedersen fikk fram latteren hos deltakerne på Seilet

Rundt 500 mennesker deltok på temakveld med Dag Erik Pedersen på Seilet i Molde. Den tidligere proffsyklisten leverte et svært engasjerende foredrag der han fortalte om veien mot toppen.

Gjennom en og en halv time holdt Pedersen et forrykende foredrag som strakk seg fra hans barndom i Larvik og frem til i dag. Publikum likte tydeligvis det de fikk høre, for fra publikum i salen kom det latterhyl og klappsalver i tillegg til rørende nikk og smil. Dag Erik tapte sine 123 første sykkelritt, men ga ikke opp. Ved å jobbe målrettet med å snu det negative til noe positiv, kom han seg til verdenstoppen og ble en av verdens beste syklister.

Dag Erik Pedersen fikk sin første sykkel som 12-åring og faren meldte ham på et ritt noen uker etter. Pedersen ble sist. Likevel fortsatte faren å melde ham på sykkelritt, i år etter år. De neste 122 rittene, kom Pedersen framdeles helt sist! Fra å være sistemann til å bli kaptein på verdens beste sykkellag, var nøkkelen å snu det negative til noe positivt. En støttende far i ryggen var også viktig, som evnet å se det positive i den ene sisteplassen etter den andre.

For å bli en av verdens beste syklister, måtte Pedersen ut på landeveien. I sitt første proffritt brøt han før løpet var kommet skikkelig i gang. Han møtte El Diablo utenfor Milano. Det store mørket som tar over når man ikke føler at man makter mer. Der og da bestemte han seg for å møte djevelen så ofte han kunne, og overvinne ham. Dag Erik klarte det, og stod til slutt igjen med over 40 registrerte proffseiere. “Livet er for kort til å prestere middelmådig. Målet er å prestere 100 prosent når du må,” sa Pedersen.

Direkte tilbake til Norge etter en travel tid som journalist for NRK under VM i Ruhpolding spilte Dag Erik Pedersen på hele registeret og ga alt, rett fra levra og uten manus, forteller banksjef Siw Berg. Siw snakket selv om pensjon. Gjennom god formidling og gode eksempler fikk hun oss til å forstå at vi faktisk må begynne å spare til pensjon, og jo tidligere desto bedre.

På den kulturelle siden vartet Solveig Fjellsjø fra Molde Soul Children opp med nydelig sang akkompagnert av flygel ved Arne Torvik fra Molde Kulturskoles jazzlinje.

Det skal bety litt mer å være kunde i SpareBank 1 SMN enn i en hvilken som helst annen bank. Med et innspirende foredrag med Dag Erik Pedersen og et godt faglig program håper vi at deltakerne fikk oppleve det. I SpareBank 1 SMN ønsker vi å vise at det å være kunde hos oss gjør en forskjell. Vi er nå i gang med å planlegge nye temakvelder til høsten. Så her er det bare å glede seg.

 

 

 

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.