Lars Monsen: – I dag skal jeg snakke om eiendomsmarkedet i Alaska

Slik startet Lars Monsen sin seanse på Byscenen, til full latter fra publikummet i salen. I løpet av fire kvelder har 2 200 av kundene i SpareBank 1 SMN fått en fantastisk reise med Lars Monsen.

Både i Ålesund (500), Trondheim (450), Stjørdal (700) og Steinkjer (500) var etterspørselen etter billetter så stor at det raskt ble ventelister.

Har du sagt noe så skal du gjøre det. Det bestemte Monsen seg tidlig for, og det ble starten på hans villmarksturer på kryss og tvers i noen av verdens mest ugjestmilde strøk. Publikum lyttet intenst og fokusert da Monsen fortalte om sine turer og opplevelser. Først Norge på langs med kameraten Trond, deretter til Alaska, så kryssing av Kodiak-øya full av store grizzly og kodiak-bjørner. Så Canada på tvers alene i isødet med møllkuler mot bjørn rundt teltet, en tur der han nesten frøs i hjel og måtte skyte en nærgående isbjørn.

I over halvannen time trollbandt han publikum med sine fortellinger fra sine mildt sagt imponerende ekspedisjoner. TV-serien Ingen grenser har imponert mange i TV-stua. Her var Einar, Liv Tone med sine 75 cm over bakken, Birgit og Kari med på virkelige grensesprengende turer i Femundsmarka og til Snøhetta. Da vi fikk historien om Kari fra Ingen grenser som nådde toppen av Snøhetta, var det tårer å spore i mange øyekroker.

Før Monsen kom på scenen ble nyttige bank- og boligråd presentert. EiendomsMegler 1 ga deltakerne en status på boligmarkedet lokalt. Det faglige bidraget fra banken ga oss et innblikk i mulighetene knyttet til overføring av arv samtidig som man kan spare arveavgift. Med løsningen Starthjelp er det ulike muligheter for å hjelpe barn og barnebarn inn i boligmarkedet.

I Ålesund ble nok opplevelsen stor for gjengen fra Mylna voksenopplæring, som har Lars Monsen som sitt store forbilde, og har sin egen lokale Lars Monsen fanklubb. De fikk audiens til å treffe sin store helt rett etter foredraget.

Etter at vi har sett Ingen grenser har jeg skjønt at det å gå opp til Snøhetta med med 2 friske armer og 2 friske bein ikke er en bragd lenger. Jeg må nok finne meg noen nye mål, sa banksjef Espen Eriksen da han introduserte Monsen på Byscenen i Trondheim.

På Steinkjer fikk kvelden en ekstra dimensjon da Birgit Skarstein fra Ingen grenser kom på scenen. Birgit bor og studerer i Oslo, og vi setter stor pris på at hun tok turen opp til Steinkjer for å være sammen med oss. Birgit delte sine erfaringer fra Ingen grenser og ga oss et innblikk i hennes hverdag. Det ble en følelsesladet og fin avslutning av kvelden på Steinkjer.

Hilmar Auran, banksjef på Stjørdal, ønsket hele 700 fremmøtte velkommen til temakvelden. – I kveld er det kunder blant annet fra både Stjørdal, Meråker, Hommelvik, Malvik og omliggende områder i salen. Og de som ikke er kunder i SpareBank 1 SMN, ønsker helt sikkert å bli kunder etter denne kvelden, innledet Auran til latter fra salen. Etter en fantastisk kveld på Rica Hell Hotel kan det tyde på at Hilmar får rett. Det meldes nå om at flere av deltagerne på Stjørdal uttrykte at de nå ville vurdere å bytte bank.

I Trondheim, Steinkjer og på Stjørdal fikk vi også en god opplevelse med låter fra Departure. Et band fra Trondheim som i fjor fikk Tælstipend fra oss. At vi kommer til å høre mer fra de framover er ganske sikkert.

Det skal bety litt mer å være kunde i SpareBank 1 SMN enn i en hvilken som helst annen bank. Med fascinerende foredrag med Lars Monsen og gode faglige innslag håper vi at de vel 2 200 deltakerne fikk oppleve det. I SpareBank 1 SMN ønsker vi å vise at det å være kunde hos oss gjør en forskjell. Vi er nå i gang med å planlegge nye temakvelder til høsten. Så her er det bare å glede seg.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.