Derfor behøver ikke dagens konfirmanter å spare til bolig

Konfirmantene sparer mer enn noen gang, og for oss i SpareBank 1  SMN er dette mye viktigere enn hva de sparer til.

Vi har undersøkt hva som skjedde med innskuddet til 1000 konfirmanter våren 2011, og de har igjen 70 % av det de satte inn i banken. Dette er en oppgang på 8 % fra konfirmantkullet i 2010.

Utviklingen i sparing er positiv, og vi oppfordrer alle foreldre til å stimulere til og støtte sparing.

Spareglede gir fremtidens drømmekunder
Kanskje ungdommen sparer til andre ting enn det vi skulle ønske, men foreldrene skal vite at de gode sparevanene har ungdommen med seg også når drømmene blir mer ”ansvarlig”.

La derfor unge glede seg over å spare til sydenturer, mobiltelefoner eller klær. Boligsparing vil gå mye lettere for noen som er vant til å sette av penger til å nå sine fremtidige mål.

For oss som bank er det mye lettere å strekke oss når den unge kunden kan vise til erfaring med å spare for å nå sine mål. Dette kan i mange tilfeller være det som får en sak vi er i tvil på til å bli innvilget.

Senere når boligdrømmen skal realiseres
Bankens erfaring er at unge som selv bidrar med penger til sitt første boligkjøp har mye større sannsynlighet for å ha kontroll i privatøkonomien. De unge som får hjelp og støtte fra foreldrene uten å bidra selv, har tre ganger så stor sannsynlighet for å misligholde lånet.

Sett derfor opp en plan for hva de unge må spare selv, og hva dere som foreldre kan bidra med.

Ingen blir automatisk ansvarlig av å få utlevert bolignøkler.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.