Fire tips for festivalsommeren

Før du legger ut på årets festivalsommer er det et par ting du burde ordne slik at du forsetter festivalen med god stemning selv om noe uforutsett skulle skje.

Det er lett å miste kortet eller blir frastjålet noe, og det krever lite å sikre seg slik at kjedelige situasjoner ikke skaper dårlig stemning. Her er våre fire tips.

1. Husk to kort – i tilfelle kortet blir ødelagt, mistet eller stjålet
Å miste, ødelegge eller få stjålet VISA-kortet kan være en veldig kjedelig opplevelse, eller en litt mindre kjedelig opplevelse. Det som kan gjøre det lettere for deg er ganske enkelt å ha et ekstra kort. Dette kortet bør oppbevares trygt, gjerne på et annet sted enn det vanlige bankkortet ditt. Vi anbefaler et MasterCard i tillegg til ditt vanlige VISA-kort. Hos oss kan du søke om MasterCard på nett, eller ringe oss for en prat om det på 07300. Du finner i tillegg mer informasjon om det på smn.no.

Om kortet skulle forsvinne eller bli stjålet så er det er viktig at du sperrer kortet straks du oppdager at det er borte. Det kan du gjøre ved å ringe 07300, uansett tid på døgnet.

2. Sett opp mobiltelefonen så har du alltid tilgang til kontoene dine
Det kan være nyttig å ha muligheten til å sjekke saldo eller overføre penger – og det gjelder også på festival. Har du en telefon med internett, så anbefaler vi at du tar i bruk mobilbanken vår, her har du full oversikt over dine egne kontoer til enhver tid.

Har du telefon uten internett, så anbefaler vi å bruke SMS-bank. På den måten kan du kjapt og lettvint sjekke saldo og overføre mellom egne kontoer.

3. Forsikre eiendelene dine med en god reiseforsikring
Det er mange andre som også skal på festival i sommer, og ikke alle er like ærlige. Det er selvfølgelig viktig at man passer på seg selv og på tingene sine, men det lønner seg også å ha en reiseforsikring. Vi anbefaler vår Topp Reiseforsikring; denne dekker tingene dine for tyveri hele året, selv om du bare er på konsert eller festival i nærheten.

4. Bruk Venneregnskap for å ha oversikt over hvem som betaler hva
I mobilbanken finnes en funksjon som heter Venneregnskap, og med den kan du enkelt holde styr på hvem som skylder hva. På den måten er det oversiktlig og ryddig å gjøre opp når festivalen er over.

Vi ønsker deg gode opplevelser i sommer, så husk å drikk mye vann og bruk solkrem når du er ute i sola. Tenk også på ørene når du er på konsert – bruk ørepropper, og kos deg masse. Om du har lyst å vinne billetter til ulike festivaler kan du  følge med på Facebook-siden vår, man vet aldri hva som dukker opp av muligheter der :-)

I løpet av sommeren vil vi i SpareBank 1 SMN være til stede på mange arrangementer rundt omkring for å snakke med de som ønsker det om de gode løsningene vi har, ta i mot gode innspill, spre trivsel, og høre og se på god musikk og andre arrangement. Vi gleder oss, og er stolte over å kunne bidra med støtte til mange gode festivaler. Ser vi deg på en av standene våre?

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.