Har du låst fast utegrillen?

Kriminelle forsyner seg og får “rene gavepakker” fra terrasser og hager rundt omkring i Norge. Vi er midt i grillsesongen med sol, sommer og grillkos, og mange har investerert i en skikkelig utegrill og dyre hagemøbler. Det vet også de kriminelle.

Dermed står det store verdier usikret i hager og på terrasser. En ordentlig utegrill koster fort mer enn ti tusen kroner – toppmodellene koster over tretti tusen. Ulike forhandlere forteller også om stor etterspørsel etter eksklusive utemøbler. Dette er verdier som står lett tilgjengelig for alle og en hver – også kriminelle.

Sjekk forsikringsdekningen
Det kommer inn en del meldinger om slike skader nå når utesesongen er i gang. Mange blir skuffet når de oppdager at forsikringdekningene ikke har holdt tritt med verdiutviklingen på griller og utemøbler. Det oppstår derfor betydelige økonomiske tap ved slike skader fordi forsikringssummene ofte viser seg å være for lave.

Forsikringsselskapene tilbyr ulike innboforsikringer med forskjellige dekninger, og de bør du sjekke opp. I SpareBank 1 har vi to ulike løsninger for innboforsikring. Topp hjemforsikring dekker tyveri og hærverk ved tyveri fra privatboligs uteareal på forsikringsstedet med inntil kr. 25 000. Standard hjemforsikring har tilsvarende erstatningsgrense på kr 12 500.

Les også: Forskjellene mellom Topp hjemforsikring og Standard hjemforsikring

Slik kan du sikre verdiene dine
Mange har verdier som langt overskrider verdigrensene i innboforsikringen. Det betyr at folk må tenke gjennom hva som kan gjøres for å sikre verdiene. Hvordan dette best kan gjøres, vil avhenge av forholdene hos den enkelte.

Tre tips kan være

  1. Lås fast den dyre grillen eller lagre den innendørs når du ikke bruker den.
  2. Ved lengre fravær kan kanskje kostbare møbler låses inn i boden.
  3. Godt innsyn til uteområdet fra naboeiendommene kan hindre besøk av uønskede gjester. Gjør avtaler med naboen – og hjelp hverandre med å følge med.

Og til slutt – nyt grillsesongen!

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.