Nå har vi gjort om oppgavelisten på kjøleskapet til en app!

Ukepengeappen er laget for å lære barn og unge sammenhengen mellom arbeidsoppgaver, ukepenger og sparing. 

Med denne appen håper vi å gjøre privatøkonomi enda mer spennende og morsomt for både barn og voksne. Ukepengeappen kan brukes av alle uansett bankforbindelse.

Hvordan fungerer ukepengeappen?
Med ukepengeappen kan barn og foreldre sette opp og fordele faste arbeidsoppgaver som det skal gis ukepenger for. Barna kan legge inn egne sparemål med beløp og laste opp bilder av det de ønsker seg. Foreldrene foretar ”oppgjør” hver uke ved å sjekke at arbeidsoppgavene er utført. Foreldrene kan også varsle barna om “første mann til mølla”-oppgaver som kan gi litt ekstra ukepenger.

Hvorfor ukepengeapp?
Når en stadig større andel av betalinger foregår med kort, har mange barn problemer med å se hvor penger kommer fra og hvilken verdi de representerer. Med denne appen vil barna, sammen med foreldrene, lære betydningen av penger, arbeid og sparing.  I dag bruker mange familier ark som henger på kjøleskapet for å administrere plikter og arbeidsoppgaver hjemme. Nå kan dette gjøres i en egen app.

Barnevakten er positiv til ukepengeappen
I utviklingen av appen har vi blant annet samarbeidet med Barnevakten, som er en uavhengig organisasjon som gir råd om barn og mediebruk.

– Vi synes det er flott med nyttige apper for barn, og at barn ikke bare bruker apper til spill, sier Merethe Clausen Moe, daglig leder Barnevakten.

– Appen åpner for en morsom kommunikasjon mellom barn og voksne rundt forpliktelser i hjemmet. Det er positivt hvis appen kan føre til økt arbeidsinnsats og sparing.  Vi synes også at det er bra at SpareBank 1 har utviklet en app som alle kan bruke uavhengig av kundeforhold, avslutter hun.

Ukepengeapp splash-screen iPhone Ukepengeapp - Lage oppgave

Se flere bilder på Flickr.

Med ukepengeappen kan:

  • Barn og voksne sette opp og fordele faste arbeidsoppgaver
  • Barn og voksne få varsel når nye oppgaver er foreslått og utført
  • Barna kan sette opp egne sparemål og visualisere det med bilde
  • Foreldrene foreta ukesoppgjør og inspirere barna til å spare
  • Foreldrene sende ut nye “første mann til mølla”-oppgaver hvis det er flere barn i familien

På hvilke telefoner vil dette fungere?
Ukepengeappen lanseres for Android, iPhone og iPod Touch. Den vil også være tilgjengelig på iPad, men er da ikke optimalisert for skjermstørrelsen.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.