Næringsdriv i Ålesund

I dag arrangerer vi Næringsdriv i Ålesund for tredje gang med rekorddeltakelse. Rundt  250 deltakere skal få høre konsernsjef Finn Haugan, professor Torgeir Reve og mange andre fortelle om hva som gjør at man skal bygge og drive framtidens næringsliv i et land med verdens høyeste kostnader.  

Stikkordet er samarbeid næringsliv og kunnskap, og ordet “kunnskapsallmenning” brukes av Torgeir Reve for å beskrive det samspillet som må utvikles for at man skal lykkes.

Sunnmøre er sentralt plassert i forhold til de tre viktigste næringene for vekst, offshore, maritimt og sjømat.  Samtidig har man klart å  utviklet kunnskap som gjør at man kommer fra Shanghai til Fosnavåg for å lære.  Utviklingen av denne kunnskapskapitalen er avgjørende for verdiskaping.  Felles trekk for disse tre vekstnæringene er at man ser at teknologi er viktig for videre utvikling.

Konferansen vil avsluttes i ettermiddag, og deltakerne kan også ta del av Midtsommerjazz.