Tenk som tyven – unngå innbrudd

Ferietid kan bety arbeidstid for andre. Tyvene leter etter de stedene der det er enkelt å begå innbrudd og der det samtidig er liten risiko for å bli oppdaget. Ikke inviter innbruddstyvene hjem til deg mens du er bortreist på ferie. Se på din bolig med en tyvs øyne – så unngår du forhåpentligvis uønsket besøk.

Det er viktig å sette seg inn i hvilken hjemforsikring du har i dag, samt hvilken du har behov for å ha. Forhold du bør undersøke er hvor mye du har forsikret innboet for, hvilke skader som dekkes og med hvilke summer. Bruk innbokalkulatoren til å se hvor mye du bør forsikre for.

Før du drar på ferie bør du lage en oversikt over verdigjenstandene dine; gjør det enkelt ved enten å ta bilder eller filme det du har. Det gjør det enklere for deg å dokumentere eventuelle tap.

Gi inntrykk av at du er hjemme, både ute og inne

  • La det daglige smårotet ligge fremme
  • Omadressér eller stopp post/avis eller få hjemmeværende nabo til å ta inn post/avis daglig
  • Ikke la søppelsekken henge ubenyttet i stativet. Få naboen til å legge litt søppel opp i den
  • Samarbeid med naboen om gjensidig tilsyn med boligen, klipping av plen, vanning av blomster
  • Sørg for variasjon i belysningen (klokkebryter/fotocelle)
  • Viderekoble fasttelefonen til mobiltelefonen
  • Ikke fortell på Facebook, Twitter og andre sosiale medier eller e-post at du er fraværende over tid.

Sikring av boligen
Det er en selvfølge for de fleste å påse at alle dører er låst, vinduer lukket og forsvarlig sikret for å hindre uvedkommende i å komme inn. I tillegg er mange huseiere flinke til å sikre boligen mot innbrudd både med gode låser og alarmer.

Har du installert FG-godkjent tyverialarm tilknyttet alarmsentral får du rabatt på hus- og hjemforsikringen, og du får du redusert egenandel ved tyveriskade. Det kan også være smart å påse at alle ytterdører og spesielt utsatte vinduer har FG-godkjente låser.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.