SpareBank 1 JazZtipendiat og SpareBank 1 SMN Jazztalent.

Prisdryss til talenter under Moldejazz

 

Sammen med Moldejazz ønsker vi å gi talenter inspirasjon og mulighet til å utvikle seg. Slik bidrar vi til at jazzmiljøet i Norge fortsatt kan få frem noen av verdens mest spennende talenter. Under årets Moldejazz fikk  gruppen Albatrosh med Eyolf Dale og Andre Roligheten SpareBank 1 JazZtipendiat. Stipendet gir mottakeren mulighet for å utvikle seg og skape en helt ny produksjon sammen med Trondheim Jazzorkester. Denne musikken skal førstegangsframføres på Moldejazz neste år. Samtidig ble vokalisten Anja Eline Skybakmoen kåret til SpareBank 1 SMN Jazztalent.

SpareBank 1 SMN JazZtipendiat er et samarbeid med MidtNorsk Jazzsenter, Moldejazz og SpareBank 1 SMN.  Banken finansierer den forbindelse  årlige stipendiatordning på kr.250.000. I tillegg legger MidtNorsk Jazzsenter og Moldejazz inn betydelige ressurser i ordningen slik at den samlede verdien gjør dette til landets største jazzstipend.

Om Albatrosh sier juryen: JazZtipendiaten er et ensemble som ble etablert i 2006 og som har rukket seg å gjøre seg bemerket nasjonalt og internasjonalt på konserter og ved CD utgivelser. Bandet består av musikere som er fremragende instrumentalister og improvisatorer og deres framføringer blir beskrevet som tett og dynamisk. Alt repertoar er skrevet og arrangert av musikerne selv og har et klart jazzfundament og referanser til klassisk musikk og samtidsmusikk. Bandets medlemmer har bakgrunn fra jazzutdanningene på NTNU og Norges musikkhøgskole og er svært aktive i ulike konstellasjoner. Bandet vant jazzintro i 2008 og fikk prisen som beste band i North Sea Jazz sin European Jazz Competition i 2009, hvor juryleder Maria Schneider uttalte: “Most original, great interplay and amazing improvisation, effective and colourful compositions…”

SpareBank 1 Jazztalent er en pris som går til et ungt talent fra Trøndelag eller Nordvestlandet. Stipendet skal gi utøveren mulighet til å utvikle sitt talent samtidig som vinneren får mulighet til å holde en konsert på neste års Moldejazz. Stipendet er på 50.000 kroner.

Om Anja Eline Skybakmoen sier juryen: Hun er opprinnelig trønder, nå bosatt i Oslo er blitt omtalt som en soula jazzchanteuse. Hun har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole og har gjort seg bemerket i flere band og konstellasjoner.  Anja har en sentral rolle i vokalensemblet Pitsj som har hatt suksess med albumene Pitsj og Gjenfortellinger. Hun har et eget soloprosjekt der hun i tillegg til stemmen, benytter loopmaskin, tommelfingerpiano, trommer og rytmeegg.  I bandet Siluet samarbeider hun med lovende unge musikere som Ivar Loe Bjørnstad, Kristoffer Kompen og Kin-Erik Pedersen. Med sine nye prosjekt står Anja på terskelen til et kunstnerisk gjennombrudd og vi håper talentprisen kan bidra ytterligere satsing og fordyping!

Vi ønsker Albatrosh og Anja lykke til videre og gleder oss til å høre dem på Moldejazz neste år.