Beskytt datamaskinen din – oppdater Java nå

Denne uken ble det avdekket en sårbarhet i Java som ondsinnede kan prøve å utnytte. Denne feilen er nå rettet, og vi anbefaler deg derfor å oppdatere din Java-installasjon nå.

Java er en teknologi som brukes når man skal logge inn i nettbanken med BankID, og her har det vært avdekket et sikkerhetshull som nå er rettet. For at PC-en eller Mac-en din ikke skal være sårbar for slike angrep, må du oppdatere til siste versjon nå.

Et av våre beste sikkerhetstips er å alltid kjøre de siste oppdateringene for Java, Flash, nettleseren, brannmur, antivirus og selve operativsystemet (eksempelvis Windows Update eller tilsvarende), gjerne med automatiske oppdateringer. Veiledning til å skru på automatiske oppdateringer finner du på java.com sine hjelpsider.

Les også: Våre 10 sikkerhetstips

BankID er en felles innloggingsløsning blant alle bankene i Norge, og når det gjelder bruk av Java for BankID så vet vi at Java ikke er en evigvarende teknologi. Derfor leter bankene nå i fellesskap etter alternativer som kan erstatte den Java-baserte løsningen i fremtiden.

Dersom du har Telenor, Djuice eller Talkmore så har du allerede i dag muligheten til å logge inn i nettbanken med “BankID på mobil” som er en javafri løsning. Les mer om BankID på mobil på smn.no. Netcom og Tele2 har sagt at de også jobber for å få på plass støtte for BankID på mobil i løpet av 2012.

Opplever du problemer etter å ha lastet ned nyeste versjon av Java, eller etter å ha oppgradert Firefox til nyeste versjon?
Det jobbes med å løse problemet med siste versjon hos BankID, men en mulig løsning på problemet er å laste ned den nest siste versjonen av Java – Java 6. update 35. Denne inneholder ikke sikkerhetsproblematikken som det har vært snakk om rundt Java versjon 7.

Java 6 fungerer fint sammen med Internet Explorer versjon 8 og nest siste versjon av Firefox.  Etter installering av  Java er det viktig at du  restarter maskina for å fullføre installasjonen

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.