Tæl-vinner realiserte verdenscupdrømmen

Øystein Helgheim fra Ålesund, som ble tildelt Tæl-stipend i vår, realiserte drømmen om å delta i verdenscupen i gokart, World Series Karting. 

Tirsdag 16. oktober deler vi ut mer enn en halv million kroner som stipend til talenter innen musikk, idrett, kunst og veldedig arbeid i Trøndelag – i tillegg til Tæls hederspris. Med Tæl-stipendet håper vi å kunne legge til rette for videre satsning. Du kan også søke Tæl-stipend – søknadsfrist er 31. august.

I helga deltok 15 åringen i den fjerde og siste runden i Zuera, Spania, med 86 deltakere fra 19 land – og nivået er skyhøyt. Han ble nummer 39 i tidskjøringen, og det ga han startspor 16 i alle de fire innledende rundene. Øystein var åtte hundredeler bak nummer 1 i tidskjøringen, og det forteller litt om hvor tøff konkurransen er.

I de to første innledene rundene fikk han 14. og 15. plass. De to neste innledende heatene gikk det fort for unggutten, og han kjørte seg opp til en 7. og en 9. plass. Det gav han startspor nr 27 i prefinalen.

I den andre svingen i prefinalen ble Øystein påkjørt bakfra og havnet dermed under gokarten foran. Skadene på gokarten var så store at han måtte bryte. Heldigvis var Øystein like hel og kunne starte i finalen bakerst som nummer 34 med en ny gokartramme.

Den nye ramma var nok ikke optimalt justert så han fikk ikke samme farta som han hadde i tredje og fjerde innledende runde. Likevel var det en flott prestasjon å komme på 24. plass i en finale med de kanskje 34 beste gokartsjåførene i verden.

Øystein er en av de mange Tæl-vinnerne som har vunnet Tæl-stipendet. De som får stipendene er kandidater som oppfyller kriteriene til det vi definerer som Tæl:

  • Å ha mot til noe du ikke tør
  • Å klare det du ikke kan
  • Å ville det ingen andre makter
  • Å fortsette der andre stopper

Du kan også vinne Tæl-stipend
Stipendene består av mellom 20 000 og 50 000 kroner. Siden starten i 2003 har vi delt ut 8,4 millioner kroner i Tæl-stipend.

Det er 16. gang vi arrangerer Tæl, som er en stipendordning for talenter og organisasjoner som bidrar til å styrke og skape vekst i regionen. Det er viktig for oss at det gror godt rundt banken.

Utdelingen skjer i Olavshallen i Trondheim tirsdag 16. oktober med et storstilt kulturshow toppet med en stjerneartist.

Søknadsfristen på Tæl-stipendene er 31. august.