Bruk refleks – bli sett i høstmørket

Høstmørket er kommet. Mange fotgjengere tror at om de ser bilen, så ser også bilisten dem. Men det er for bilisten nesten helt umulig – hvis ikke fotgjengeren bruker refleks.

Risikoen for å bli påkjørt reduseres med 85 % hvis fotgjengeren bruker refleks, i følge Trygg Trafikk. Fotgjengere som ikke bruker refleks er først synlig på 25-30 meters hold, mens de som bruker refleks synes på 140 meters hold – når bilen bruker nærlys! Omregnet til sekunder har bilføreren 10 sekunder istedenfor 2 sekunder til rådighet – det kan være forskjellen på liv og død. Det er like viktig å bruke refleks i områder der det er gatebelysning.

Finn frem refleks og heng de på jakkene til alle i familien.  Refleks er en billig forsikring!

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.