Møt Siw – vår første instabanksjef!

Instagram er i vinden og har snart passert 100 millioner brukere på verdensbasis. I SpareBank 1 har vi en kultur for å prøve ut nye kanaler og nye måter å kommunisere på, og nå har vi i SpareBank 1 startet med ukens instagramsjef. Her hos oss i SpareBank 1 SMN følger vi også opp med en rullerende instabanksjef – møt Siw Berg!

Følg oss på Instragram – Søk etter “sparebank1smn” eller klikk her.

Sosiale medier handler om mennesker. Så hvorfor ikke fortsette å involvere egne medarbeidere i utviklingen av disse sosiale kanalene? Det er nettopp det vi gjør akkurat nå. Banken på Instagram kaller vi for instabank, og vi lar instabanksjefene får ansvaret for SpareBank 1 SMNs offisielle profil i en periode hver.

Møt Siw Berg
I Molde har vi nettopp åpnet vårt nye kontor, og neste uke markerer vi det. Da passer det bra å starte med en instabanksjef fra Molde, og akkurat nå er Siw Berg instabanksjefen vår. Siw er aktiv på sosiale medier og har også blogget tidligere her på blogg.smn.no.

Sjekk de første bildene fra vår instabanksjef her

Hva gjør Instabanksjefen?
Vår Instabanksjef skal dele bilder fra sin jobbhverdag – bilder som forteller litt om det som rører seg hos oss.  Det kan være hyggelige bilder. Lærerike bilder. Interessante bilder. Og gode bilder, bilder av situasjoner og aktiviteter som de synes det er kjekt å vise frem fra jobben.

På den måten byr vi litt på livet i SpareBank 1 SMN på en uprentensiøs og ærlig måte, og får synliggjort at vi fremtidsrettet og en bra plass å jobbe. Alle Instragram-sjefer følger selvfølgelig våre etiske- og nettvettregler.

PS. Bilder som tagges med #SpareBank1SMN på Instagram blir automatisk publisert på SpareBank 1 SMNs Instabank.

Hva er Instagram?
Instagram er fotoapp for iPhone og Androide telefoner, og en sosial kanal for deling av bilder og er i ferd med å ta av både i Norge og internasjonalt. Instagram er enkel å bruke, og er integrert med bla. Facebook og Twitter.

Etter at Instagram ble kjøpt opp av Facebook tidligere i år, har antall Instagrambrukere skutt i været. Om ikke lenge passer Instagram 100 millioner brukere på verdensbasis. Norske tall finnes foreløpig ikke, men det er ingen grunn til å tro at nordmenn er sinker.  Men foreløpig er Instagram bitte-lillebror i forhold til Facebook.

Hvilke bilder fungerer best på Instagram?

  • Tett-på bilder
  • Fargerike bilder
  • Uvante perspektiver/vinkler (tenk som et barn)
  • Action bilder (ikke oppstilte mennesker)
  • Bildet ingen andre har (øyeblikksbildene)
  • Morsomme/glade bilder
  • Tenke utenfor ”bankboksen”

Vi vet at bilder og visuell kommunikasjon blir stadig viktigere, og det preger våre digitale banktjenester og kundekommunikasjon – og vil prege det enda mer i fremtiden. Det er fortsatt slik at ”et bilde sier mer enn 1000 ord”, og bilder er som skapt for å fortelle historier i sosiale kanaler. Derfor slipper vi oss selv løs på Instagram – her kan du få et innblikk på kontoret og menneskene bak.

Skjermprint-instagram-sparebank1