Bilder: Tæl 2012 i Trondheim

Nylig arrangert vi prisutdelingsshowet Tæl i Olavshallen i Trondheim. En halv million kroner ble delt ut som stipend til talenter innen musikk, idrett og kunst i Trøndelag – i tillegg til Tæls hederspris. Se listen over alle vinnerne og bildene her!

Hedersprisen gikk til Vardesenteret avdeling St. Olavs Hospital, som driver omsorgsarbeid for kreftrammede og pårørende. Les mer på vardesenteret.no.

Stipendene får talentene fordi de oppfyller kriteriene til det vi definerer som Tæl:

  • Å ha mot til noe du ikke tør
  • Å klare det du ikke kan
  • Å ville det ingen andre makter
  • Å fortsette der andre stopper

 Ti år gamle Brian Hoseth er allerede en dreven tryllekunstner. Han underholdt fra scenen, og mottok senere Tæl-stipend. Foto: JØRGEN GEVING.

16. gang
Stipendene består av mellom 20 000 og 50 000 kroner, og gis av SpareBank 1 SMN. Vinneren av Tæls hederspris får 100 000 kroner. Siden starten i 2003 har SpareBank 1 SMN delt ut ni millioner kroner i Tæl-stipend.

Det var 16. gang banken arrangerte Tæl, som er en stipendordning for talenter og organisasjoner som bidrar til å styrke og skape vekst i regionen. Det er viktig for SpareBank 1 SMN at det gror godt rundt banken.

Stipendene ble overrakt under et storstilt kulturshow. Kveldens konferansierer var Mona Grudt og Marvin Wiseth. Blant artistene som stilte, fant vi svenske LaGaylia Frazier og Jenny Langlo fra Idol samt en rekke lokale Tæl-talenter.

Les også: Marvin og Mona med ny parodi

Tæl-vinnere 16. oktober 2012 i Trondheim

Musikk

Hovedvinner: Margrethe Gabrielsen Lysholm, Trondheim
21 år. Musiker med ambisjoner om å få jobb i et profesjonelt symfoniorkester eller et av forsvarskorpsene i Norge. Har vikariert både i Trondheim Symfoniorkester og Luftforsvarets Musikkorps. Studerer ved Guildhall School of Music and Drama i London. Stipendet skal gå til å dekke skolepenger.

Øvrige vinnere:

May Kristin Svanholm Hegvold, Bosberg
19 år. Klassisk sanger som studerer musikk ved NTNU. Har som mål å kunne leve av sangen, og stipendet skal gå til å utvikle seg som sanger.

Suverin Strings v/ Nanna I Sørli, Trondheim
Fire jenter på 15-16 år som spiller i strykekvartetten Suverin Strings. Har spilt sammen i seks år. Skal bruke stipendet til videreutvikling.

Anne Marte Eggen, Snåsa
23 år. Jazzmusikker med elbass som instrument. Studerer på musikkhøgskolen i Malmø i Sverige. Skriver også musikk selv. Deltar i et prosjekt sammen med israelske og palestinske ungdommer. Stipendet skal brukes til videreutvikling.

Charlotte Audestad, Trondheim/Hitra
28 år. Spiller gitar og andre strengeinstrumenter. Stipendet skal brukes til å realisere turnevirksomhet og plateslipp.

Daniel Norum, Oslo/Steinkjer
21 år. Klassisk sanger. Studerer ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Stipendet skal brukes til videreutvikling.

Knut Stavseth, Frosta
20 år. Organist, spiller dessuten piano. Fikk toppkarakteren seks på eksamens konsert ved Levanger vg. skole. Studerer ved Musikkhøyskolen i Oslo. Stipendet skal brukes til videre utdanning.

Idrett

Hovedvinner: Christian Tronvoll, Trondheim
17 år. Svømmer. Er med på juniorlandslaget, og har flere medaljer i juniorklassen både i Norge og i Norden. Satte i mars i år ny juniorrekord på 50 meter fri langbane. Deltok i junior-EM i Belgia i juli i år. Skal bruke stipendet på veien til OL i Rio de Janeiro i 2016.

Øvrige vinnere:

Markus Snøve Høiberg, Oppdal
21 år. Spiller curling. Kom allerede som 15-åring inn på U21-landslaget, og ble europamester som 19-åring. Ubeseiret juniornorgesmester fem år på rad. Satser nå som senior mot OL i 2014. Har som mål å bli verdens beste curlingspiller, og stipendet skal brukes til å finansiere satsingen med reiser til turneringer mv.

Amund Rognes Kokkvoll, Røros
16 år. Driver med hundekjøring. Jobber som hundetrener og hjelper i Team Sigrid Ekran. Har som mål neste vinter å vinne juniorklassen i Femundløpet på Røros. Ble i år nummer tre. Stipendet skal brukes til påmeldingsavgifter, reiser og opphold.

Ane Skrove Nossum, Verdal
22 år. En av Norges beste skiskyttere, og er med på rekruttlandslaget. Fikk i fjor bronse i senior-NM. Gikk dessuten sju verdenscuprenn. Har OL i Sotsji 2014 som mål. Stipendet skal brukes til å finansiere skiskytingen som levebrød.

Anne Engen Andersen, Levanger
17 år. Friidrettsutøver. Har deltatt i både U18-VM og U20-VM i mangekamp. Stipendet skal brukes til sportslig utvikling.

Jenny Grøtan, Trondheim
18 år. Håndballspiller. Har spilt for ungdomslandslaget i flere sesonger, og oppnådde i 2009/2010 bronse i EM. Spiller for Byåsen Elite. Stipendet skal brukes til sportslig utvikling.

Marte Elverum, Stjørdal
21 år. Styrkeløfter. Er med på juniorlandslaget, og er norgesrekordholder i knebøy, markløft og sammenlagt i klasse -72 kg junior. Stipendet skal brukes til treningssamlinger i inn- og utland.

Marte Vatn, Melhus
17 år. Skøyteløper. Deltar på Skøyteforbundets talentlag. Har vunnet flere ganger i Landsmesterskapet. Gjorde comeback forrige sesong etter et lengre avbrekk på grunn av overtrening. Årets mål er pallplass i junior-NM og deltakelse i junior-EM. Stipendet skal brukes til reiser til konkurranser samt ny trikot.

Mathias Rasmussen, Rørvik
15 år. Sykkelrytter. Har vært midtnorsk mester to ganger. Studerer på Toppidrettsgymnaset i Telemark. Stipendet skal brukes til skoleavgift samt reiser til konkurranser mv.

Simon Buvarp, Namdalseid
20 år. Volleyballspiller. Har flere kamper for juniorlandslaget. Spiller i norsk eliteserie for Førde VBK. Har som mål å spille seg inn på seniorlandslaget samt bli profesjonell spiller u Europa. Stipendet skal brukes til sportslig utvikling.

Åpen klasse

Hovedvinner: Martin Fyrileiv, Overhalla
35 år. Forfatter. En av vinnerne av Schibsted Forlags Manuskonkurranse 2011. Stipendet skal brukes til videreutvikling av manuset til boka med arbeidstittel Fabel: Bergtatt.

Øvrige vinnere:

Birgitte Bremnes, Trondheim
20 år. Driver med dragracing, og har gjort det siden hun var åtte år. Kjører biler med ca 4000 HK og som avlegger 400 meter på under 5,5 sekunder i en hastighet på 400 km/t. Stipendet skal brukes til å betale for deler og frakt for å få dragsteren til England.

Brian Hoseth, Verdal
10 år. Magiker. Startet kun fem år gammel. Gleder barn i hele Europa med sine show. Stipendet skal brukes til å trene videre, og da spesielt finansiere koreograf, mentor og utstyr.

Kristoffer Hjulstad, Harran
19 år. Skuespiller. Mange års erfaring som revyartist, og spiller nær sagt alle instrumenter. Studerer teater på HiNT. Har hatt viktige roller i Namsens Auge, Raud Vinter og Rebella Hex. Stipendet skal brukes til utdanning innen teater/skuespill.

Mariama Slåttøy, Trondheim
20 år. Jazzdanser, som studerer ved Kunsthøgskolen i Oslo. Har medvirket i NRK-programmene MGP jr, Amigo og Gaven som danser, reporter og programleder. Har danset i Trondheim Kammermusikkfestival og under Olavsfestdagene. Stipendet skal brukes til et lengre opphold i utlandet for kunstnerisk utvikling.