Stå opp mot urett!

Pengene fra årets TV-aksjon skal Amnesty International bruke til å avdekke og stanse brudd på menneskerettigheter.  Slagordet for årets aksjon er STÅ OPP MOT URETT, og tradisjonen tro gir SpareBank 1 SMN 100 000 kroner også til årets TV-aksjon.

Fikk du ikke gitt? Ring 820 44 110 for å gi 200 kroner, gi med bank- eller kredittkort, eller føre penger inn på innsamlingskontoen for privatpersoner 8380 08 09005 (næringslivet skal bruke kontonummer 8382 08 05200)

Vi har også som fast tradisjon å støtte TV-aksjonen ved å delta på en 24 timers spinningtime som samler inn til aksjonen. 24 spreke bankfolk avsluttet fredags formiddag den ett døgns lange økten. Vanligvis sliter vi alltid litt med å fylle opp nattetimene, men i år ramlet alt på plass i løpet av bare noen dager. Ivrige etter å bidra vil enkelte måtte stå opp midt på natta, komme seg til spinningsalen, svette i 1 time og så kjøre hjem å legge seg igjen. Men hva gjør man ikke for en god sak!

I samarbeid med DNB sørger SpareBank 1 SMN og sparebanker i hele landet for at pengene som kommer inn på bøssene blir talt opp og rapportert. Dette gjøres vederlagsfritt for TV-aksjonen.

Årets TV-aksjon går til

Kampen for ytringsfrihet
Med midler fra TV-aksjonen vil Amnesty sørge for at mennesker som tør å utfordre urettferdigheten får livsviktig støtte og beskyttelse.

Krigens bakgård
Vi forteller historiene om ofrene, om de som har overlevd overgrepene, og de som ikke lenger er live. Vi peker ut de ansvarlige.

Selskapers grådighet
Med midlene fra TV-aksjonen vil Amnesty dokumentere, analysere og gjennomføre kampanjer mot menneskerettighetsbrudd som involverer selskaper.

Utsatt og utnyttet
Diskriminering av grupper på bakgrunn av etnisk tilhørighet, kjønn, tro eller legning, motarbeider prinsippet om at de universelle menneskerettighetene gjelder for alle.