Kjetil Andre Aamodt snakket om verdier, holdninger og hardt arbeid

Kjetil André Aamodt er verdens mestvinnende alpinist gjennom tidene. Denne uka holdt han foredrag om hvordan man skal nå sitt potensial under bankens temakveld i Trondheim og på Steinkjer. Kjetil Andre fortalte oss om sin karriere, vinneroppskriften og hvordan man skal nå sitt potensial.

Trening gjør mester

For å bli god i noe må man trene, og det er antall timer med trening som avgjør hvor god man blir, uansett hva det er man skal bli god til.  Det er arbeidsinnsatsen i arbeidet som bestemmer hvor godt du kommer til å prestere. For å lykkes må du se seg selv som et enkeltindivid og ta ansvar både for seg selv og for gruppen du er en del av, sa Kjetil Andre.

Vi fikk også høre at penger ikke nødvendigvis gir resultater. Det handler først og fremst om å ta ansvar for egen utvikling gjennom gode verdier og holdninger og hardt arbeid, var Kjetil Andres tydelige budskap gjennom hele foredraget.

Det må være noe feil med systemet!
I sport som med alt annet er det enkelt å finne unnskyldinger når ting ikke går som forventet og du ikke oppnår de resultatene du har tenkt. Det er lett å tenke at det må være noe feil med systemet.  Aamodt forteller at han også var flink til å komme med unnskyldinger når ting ikke gikk helt som det skulle. – Hvis du føler at du alltid har uflaks, vil du også få det. Hvis du føler deg forskjellsbehandlet av treneren eller sjefen hele tiden, spør deg selv hva du kan gjøre med det, sa Kjetil Andre.

Hvis man alltid skal velge den triveligste veien, vil man ikke oppnå de beste resultatene
Desto bedre og hardere du jobber, jo bedre resultater vil du oppnå. – Uansett hvor håpløst det virker noen ganger så er det den innsatsen man legger inn som kommer ut. Etter to gull i Salt Lake City i 2002 bestemte jeg meg for å trene mindre. To gull ble dermed til en sølv og en bronse året etter. Da måtte jeg bestemme meg for om jeg skulle trene mer eller legge opp. Jeg bestemte meg for å trene mer, fortalte Kjetil Andre Aamodt.

Press og nervøsitet
Aamodt, som verdens mestvinnende alpinist forteller også at det ikke alltid har vært noen dans på roser å ha det yrket han har valgt. – Du må takle press og nervøsitet. Da har man to valg, enten tørre å kjenne på det, eller flykte fra det. Under OL på Lillehammer i 1994 var jeg spesielt nervøs. Det var på OL på hjemmebane og jeg følte at hele Norge krevde gull av meg.  På det siste rennet tenkte jeg  at nå går jeg får gull, det får briste eller bære. Det som skjedde var at jeg kjørte ut i andre port. Jeg fokuserte kun på resultatet/gullet, og ikke på arbeidsoppgavene jeg skulle gjøre, fortalte Kjetil Andre. Fra OL i Lillehammer tok han med seg olympiske medaljer i sølv og bronse.

Talent med Tæl fra Hitra
Vi fikk også en god kulturell opplevelse med Charlotte Audestad fra Hitra. Charlotte fikk Tælstipend fra SpareBank 1 SMN i høst. At vi kommer til å høre mer fra Charlotte framover er ganske sikkert. Både med låtene ”På ryggen i parken” og ”På feil side av veien”, men også nye selvskrevne låter.

Man kan heller ikke være på feil side av veien når man sparer i aksjefond
Fra Odin hadde vi med oss Johnny Olsen og henholdsvis Alexandra Morris og Martin Graftås. Johnny Olsen understreket viktigheten av å starte tidlig med sparingen og spare jevnt over tid. Da får man med seg både oppturer og nedturer i aksjemarkedet. Mange av oss har fått med oss at vi må jobbe lengre for å få den pensjonen vi ønsker oss, men får vi lov? Vi ser at det er flere arbeidsgivere som ikke lar arbeidstakere lov til å jobbe etter fylte 67 år.  Det betyr at du må spare til egen pensjon. Begynn i tide, da skal det ikke rare beløpet til, sa en energisk Olsen.

Alexandra Morris som forvalter Odin Europa viste oss hvordan de jobber når de skal investere. Gjennom Alexandra fikk vi en god opplevelse av at de var veldig dedikert og grundig i måten de satte seg inn i bedriftene på, måten de søkte rundt i Europa for å finne de riktige investeringsobjektene. Slik at de hadde riktig vekting mellom land og sektorer. Vi fikk eksempler på sterke merkevarer som Odin Europa har investert i, bl.a Hugo Boss, Adidas, Coca Cola.

Det ble gode og motivasjonsrike temakvelder, med godt faglig tema og dyktige foredragsholdere.

Det skal bety litt mer å være kunde i SpareBank 1 SMN enn i en hvilken som helst annen bank. Med fascinerende foredrag med Kjetil Andre Aamodt og gode faglige innslag fra Odin håper vi og tror at deltakerne fikk oppleve det. I SpareBank 1 SMN ønsker vi å vise at det å være kunde hos oss gjør en forskjell.

 

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.