Frelsesarmeen med digital gryte i Ålesund

Nå kan Frelsesarmeen samle inn penger med betalingsterminal.

Jan Rune Hurlen, banksjef for bedriftsmarked på Sunnmøre, forteller at det var SpareBank 1 SMN som tok kontakt med Frelsesarmeen og tilbød dem å samle inn penger digitalt, og bli verdens første digitale innsamlingsgryte. Det syntes Frelsesarmeen var en god idé, og konto ble opprettet for formålet i SpareBank 1 SMN.

Nå er det med andre ord ikke noen unnskyldning at man ikke har kontanter når man går forbi grytene i Ålesund.

I tillegg foreslo banken at næringslivet i Ålesund skulle utfordres til å stå grytevakter en dag hver. Det har ført til at femten bedrifter nå er med og at pengene strømmer inn på konto.

– Her var det tjue ansatte som meldte seg til å stå, og vi tok en halvtime hver på onsdag. Gløgg, nye lys på juletreet og betalingsvilje førte til all time high i innsamling og stor stemning rundt gryta, som står fint plassert like utenfor bankens lokaler. Vi samlet inn 16 000 kroner, forteller Hurlen.

Om dette er verdens første digitale gryte, vites ikke. Hverken Hurlen eller Frelsesarmeen har hørt om at det finnes andre slike.