Tenk brannsikkerhet i julen

Julefeiringen står foran oss – med økt bruk av levende lys, peiskos og elektriske apparater. Førjulstiden er i de mest brannfarlige månedene, og det er derfor viktig å ta sine forhåndsregler slik at brannfaren minimeres.

Slå av elektrisk lysutstyr
Ikke stol på alt det elektriske lysutstyret som vi tar i bruk i julen – som adventsstaker, julestjerner og juletrebelysning. Slå av lysutstyret – om natten og når du forlater huset.

Slukk levende lys
Vi omgir oss med masse levende lys i juledagene. Det gjør det ekstra hyggelig, men er også en av de vanligste årsakene til brann. Slukk derfor alltid levende lys før rommet forlates. En god regel er at den som tenner lyset – også er ansvarlig for å slukke det!

Fungerende røykvarslere og brannslukningsapparat
Alle boliger og fritidsboliger i Norge skal ha fungerende røykvarsler og slukkeutstyr.  De fleste som omkommer i brann gjør det som følge av røykforgiftning i egen bolig. Under halvparten av boliger utsatt for dødsbrann har hatt fungerende røykvarsler.  Dette understreker betydningen av at alle boliger har fungerende røykvarsler! Husket du ikke å skifte batteriet på røykvarslerens dag – 1. desember – anbefaler vi at du gjør det før julen setter inn.

Slokkeutstyret må være i orden og plassert slik at det er lett tilgjengelig hvis det blir behov for det.

Med ønske om en god og sikker julefeiring :-)

Les også: Åtte tips som forebygger skade, reduserer skadeomfang og redder liv

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.