Mobilbanken har blitt lørdagsbanken

Lørdag 27. oktober i fjor, opplevde vi for første gang at mobilbanken var større enn den tradisjonelle nettbanken målt i antall pålogginger – dette takket være at kundene er tidlig ute med å ta i bruk nye banktjenester på mobil. Det liker vi!

Siden den gang har mobilbanken stort sett vært “større” enn nettbanken på akkurat lørdager. Vi kan vel nesten kalle mobilbanken for lørdagsbanken.

Julekvelden på kjerringa? Neppe.

I jula tok mobilbanken innersvingen på nettbanken, og var større både lille-julaften, julaften og 1.juledag. Det ble nok en del saldosjekk disse dagene kanskje.

10 % bruker ikke nettbanken lengre
Våre “early adopters” har nå allerede ”flyttet” fra nettbanken til mobilbanken. Hver fjerde SpareBank 1-kunde brukte kun mobilbanken i løpet av desembermåneden, og hele 10 % av kundene har allerede “kuttet ut” nettbanken helt – det vil si at de ikke har vært innlogget på tre måneder.

Nå ser vi at mobile banktjenester for alvor brukes av resten av befolkningen. Disse har så langt har vært litt skeptiske enten til teknologi eller sikkerhet. 2013 blir definitivt mobilbankens år.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.