Samarbeid med TrondheimSolistene

Vi støtter kammerorkesteret med 400 000 kroner i 2013 og blir orkesterets hovedsamarbeidspartner.

På bildet er Marit Aspås fra TrondheimSolistene og Eli Arnstad fra banken, sammen med en cello. Marte fikk TÆL-stipend i 2008 som ble brukt til bue til celloen – en cello SpareBank 1 SMN også er medeier av.

TrondheimSolistene er et internasjonalt anerkjent norsk kammerorkester som ble etablert i 1988 som et tilbud til studenter ved Musikkkonservatoriet i Trondheim. Orkesteret består i dag av profesjonelle musikere og musikkstudenter. Mye av rekrutteringen skjer fra Nordvestlandet og Trøndelag.

– Samarbeidsavtalen med SpareBank 1 SMN gjør oss i stand til å videreutvikle vår allerede tunge satsing innen talentutvikling. Vi setter stor pris på at banken nå går inn som orkesterets hovedsamarbeidspartner og ser frem til å utvikle TrondheimSolistene videre i samarbeid med dem, fortalte daglig leder Steinar Larsen i TrondheimSolistene.

SpareBank 1 SMN er det ledende finanshuset i samme region. Vi skal være nær og dyktig, samtidig som vi løfter opp talenter med TÆL slik at de kan få vise sine talenter både i og utenfor regionen vi er en del av. Vi er glade for å kunne løfte TrondheimSolistene videre.

Gjennom 25 år har dette fantastiske ensemblet vist at man ved samarbeid, innsatsvilje, tro på egne krefter og vilje til nytenking kan skape internasjonale prestasjoner med ståsted i vår region. Vi vet hvor viktig det er ikke bare i kultur, men på alle områder. Slik sett deler vi de drivkreftene som TrondheimSolistene står for.

Når vi deler ut TÆL-stipend ser vi at det kan bidra til å virkeliggjøre drømmer, enten man er fra Lierne eller Surnadal. Det samme gjelder for TrondheimSolistenes arbeid. Vi er stolte og glade over å kunne være en samarbeidspartner i deres fantastiske arbeid for å fremme alle talenter som de gir rom for fra vår region.

Vi har lenge ønsket et samarbeid med TrondheimSolistene siden vi deler felles verdier. Vi har som mål å være en langsiktig partner for å bygge og utvikle TrondheimSolistene videre, og gleder oss til det.

Trondheimssolistene har konsert i Molde onsdag 30. januar og i Trondheim torsdag 31. januar.