Sjekk hva det koster før du kjøper

Uten oversikt i økonomien kan boligkjøp bli en dyr erfaring, men her kan banken hjelpe deg.

Alt for ofte ser man først konsekvensen av en stor investering etter at den er gjort. Særlig i perioder med lave renter er det en risiko for at man undervurderer hva det koster å eie bolig. Visste du for eksempel at kostnadene ved å eie en selveierleilighet normalt kommer opp i 2.000 kroner i gjennomsnitt før vedlikeholdskostnader?

Samtidig er det å kjøpe bolig en langsiktig investering. Ved å oppsøke rådgiver i banken kan du få se hva du kan forvente at boligkjøpet koster over tid ved ulike rentenivåer.

For svært mange unge er det også overraskende hvor vanskelig det kan være å få råd til bolig hvis man har et billån eller forbrukslån før man starter boligjakten. Selv månedsbeløp ned mot 1000 kroner kan gjøre store utslag i muligheten til å strekke seg litt lenger i budrunden. Kanskje er det akkurat disse siste kronene som kan hindre deg å vinne drømmeboligen…

Er du usikker på hvor store kostnader du tåler – hvorfor ikke prøve ? I mange tilfeller blir man usikker når man står ovenfor et valg knyttet til store investeringer. I mange tilfeller kan det hjelpe å sette opp et budsjett, og prøve en periode om man klarer å sette av like mye penger som man vil få økt forbruket med i en ny situasjon. En gjennomgang med en rådgiver vil være til god hjelp.

Med en økonomisk gjennomgang stiller du altså sterkere enten det gjelder kjøp av ny bolig, eller større investeringer som bilkjøp.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.