Yrkes- og utdanningsvalg

Har du tenkt over hva du skal bli? Utdannings- og yrkesvalget er nok det viktigste valget du kommer til å ta i løpet av livet. Jobben blir livet ditt og folkene rundt deg blir ofte dine nærmeste. Da er det viktig at man har tatt et godt valg man trives med. Om ikke kan det ta lang tid å ombestemme seg.

23 januar var vi representert på yrkes- og utdanningsmessen på Hitra. Der kom det ungdom fra Hitra og Frøya, både fra 10 klasse og videregående, totalt ca 470 elever. Ungdommene var der for å få inspirasjon og informasjon om hva de forskjellige yrkene innebærer, og tips til videre utdanning.

Alle vet selvfølgelig ikke hva de vil bli. Heldigvis holdes det slike messer som er med på å hjelpe elevene på vei i sine valg. Blant 47 stands rigget vi oss opp med roll-ups og reklameeffekter.

Hitra FrøyaFørste halvdel av dagen var beregnet på 10. klassingene som var ca. 120 ungdommer. Alle skulle innom alle stands, og fikk 3 minutter på hver stand. I pausen var det utdeling av stipend og andre premier, samt premiering av GründerCamp.

Andre halvdel av dagen var det videregående sin tur. Elevene hadde på forhånd meldt seg på 5 stands hver som de skulle innom. Totalt ca 350 elever. Her hadde vi 10 minutter på hver gruppe for å friste dem med yrkene våre, som er finansrådgiver og eiendomsmegler. Her møtte vi mange trivelige ungdommer, og denne gruppen hadde en god del spørsmål til oss. Mange syntes det var spennende yrker vi presenterte.

Vi har fristet ungdommene med å fortelle hvorfor vi liker yrkene våre så godt og hva som gjør at vi trives, og gitt mange faktaopplysninger om banken og konsernet.

Kanskje vi får mange nye medarbeidere om noen år?

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.