Gründer i magen?

Har du en gründer i magen? Hvilket fylke i Midt-Norge er mest innovativt? Hvilke ideer er verdt en million kroner? Det skal vi finne svaret på, og vinnerne av Startstøtte-konkurransen stikker av med Norges største etableringsstipendier.

Startstøtte er nødvendige penger i en svært krevende fase. De kreves for å kunne teste ut og verifisere (attestere eller bekrefte) om en ny bedriftside kan utvikles videre. Det er et vell av nye ideer fra teknologimiljøene i vår region og tilgangen til slike penger er avgjørende for å kunne fremskaffe stadig nye og konkurransedyktige bedrifter. Det er viktig for hele regionen og derfor er det også viktig for oss. Derfor har vi opprettet Startstøtte-konkurransen, i samarbeid med NTNU, NTE og SINTEF (Partnere for nyskaping).

“Det som gagner samfunnet, det gagner banken, og vise versa. Derfor er vi svært opptatt av å utvikle og fornye det samfunnet vi er en del av. Vi har derfor samarbeidet programmessig med kunnskapsmiljøene i Trondheim i mange år til det beste for regionen.” Det sier vår egen Asbjørn Norberg, som jobber tett med Partnere for nyskaping og Startstøtte-konkurransen.

For å konkurrere om støtten, må du ha vilje og evne til å gjøre butikk av ideen din. Du må se muligheter for verdiskaping og ha ambisjoner om å lykkes i et internasjonalt marked. Du kan søke som enkeltperson eller dere kan søke som team. Dette kan være begynnelsen på noe stort for din idé eller din bedrift. 80 prosent av tidligere Startstøtte-vinnere har i dag bedrifter med suksess.

Senest i forrige uke ble det kjent at Dynamic Rock Support AS, som fikk startstøtte i 2009, ble solgt til utlandet med god fortjeneste for gründere og eiere.

Viktige datoer:

  • Søknadsfrist 5.mars
  • Finalistene blir nominert 21.mars
  • Vinneren kåres på Gründernes Oscarfest, Innovator, 23.april.

Søknaden sendes til startstotte@adm.ntnu.no