Snakk med oss om boliglån

Å kjøpe bolig er en stor økonomisk investering. Er du førstegangskjøper og lurer på hvilken bolig du har råd til? Eller skal du bytte bolig? Her er noen tips.

Skaff deg oversikt
Uten oversikt over økonomien kan boligkjøp bli en dyr erfaring. Alt for ofte ser man først konsekvensen av en stor investering etter at den er gjort. Visste du for eksempel at kostnadene ved å eie en selveierleilighet normalt kommer opp i 2 000 kroner per måned i gjennomsnitt – og det før vedlikeholdskostnader?

Langsiktig investering
Kjøp av bolig bør være en langsiktig investering. I perioder med lave renter er det en risiko for at man undervurderer rentekostnaden. Du skal leve med din bolig selv om renten stiger. Hvilket rentenivå tåler du og din familie? Ved å snakke med rådgiver i banken kan du få oversikt over hva boligkjøpet koster ved ulike rentenivåer.

Billånet kan redusere dine lånemuligheter
For svært mange unge er det også overraskende hvor vanskelig det kan være å få råd til bolig hvis man har et billån eller forbrukslån fra før. Selv månedsbeløp ned mot 1 000 kroner kan gjøre store utslag i muligheten til å strekke seg litt lenger i budrunden. Kanskje er det akkurat disse siste kronene som kan hindre deg å kjøpe drømmeboligen.

Snakk med oss om boliglån
Er du usikker på hvor høye boligutgifter du tåler? Sett opp et budsjett og prøv en periode om du klarer å sette av like mye penger som du vil få i økte boligutgifter. Ta gjerne kontakt med oss for en prat om boliglån.

 

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.