Selvangivelsen – lettere å sjekke, men like dyrt å glemme

I år er det blitt mulig å bruke din BankID til å logge inn for å sjekke selvangivelsen. Dette gjør at du sitter med nøkkelen til å kontrollere opplysningene i lommen. Er du klar over at det er du som selv har ansvar for alle opplysningene i selvangivelsen, selv om de er rapportert direkte fra arbeidsgiver eller banker? Et raskt overblikk og disse syv kontrollpunktene kan hjelpe deg å unngå en ubehagelig overraskelse.

  1. Sjekk at det ikke er feil i oppgitt inntekt. I noen tilfeller er det ført opp feil, eller lagt til poster som ikke er skattepliktig i rapporten fra arbeidsgiver.
  2. Har du gitt gaver til frivillig organisasjon som er godkjent for skattefradrag – sjekk at beløpet er kommet med, eller kontakt organisasjonen. Gaver fra 500 til 12.000 kroner kan være fradragsberettiget.
  3. Sjekk at eventuelt fagforeningsfradrag er med – fradraget er nå økt til maksimalt 3.750 kroner.
  4. Husk fordeling av rentefradraget – samboere kan skrive egen avtale om fordeling av renteutgifter, men kan ikke endre den fra år til år
  5. Er du under 34 år, og ikke har fått BSU-fradrag? Bare 17 % av våre kunder klarer å fylle opp BSU-kontoen før de fyller 34. En fast spareavtale er den sikreste veien til å få fyllt opp kontoen med nye 20.000 kroner før nyttår.
  6. Reisefradraget er viktig for deg som pendler. Husk at du som student kan ha fradrag for utgifter til opphold på studiestedet hvis du har sommerjobb der.
  7. En vanlig feil er mangler i automatisk utfylling av barnepassutgifter. Her kan det lett bli store feil.

 

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.