- Vondt er gøy!

Mottoet til Kjetil André Aamodt sitt idrettslag i oppveksten var at “Vondt er gøy!”. Det fikk tilhørerne i Molde og Ålesund til å åpne latterdøra på vidt gap sist uke under temakveld i banken. Med motto, en god porsjon talent og en over middels overivrig far, ligger ting til rette for at man kan bli en god alpinkjører.

Kjetil André Aamodt gjestet i sist uke Molde og Ålesund med foredrag om prestasjoner og hvordan man kan nå sine mål. Ikke bare var denne mannen halsbrekkende god til å fyke ned fjellsiden, men han viste seg å være en drivende god entertainer også. Han guidet publikum gjennom filmer og historier rundt mange av sine prestasjoner, og det med ironi og glimt i øyet.

Kjetil André har vunnet en drøss OL, VM og NM medaljer siden sin debut i 1988, frem til han la skikarrieren på hylla etter OL i Torino i 2006. I sin karriere har han deltatt i flere konkurranser på toppnivå enn noen andre nordmenn, og han har flest OL og VM medaljer av alle norske utøvere gjennom tidene. Han er også UNICEF ambassadør, har fått tildelt St. Hallvard medaljen, er vinner av Fearnley Olympiske Ærespris og ble på Idrettsgallaen i 2007 kåret til Årest Mannlige Idrettsutøver.

400 tilhørere i Molde og 150 i Ålesund fikk høre om en barndom preget av dårlig råd og en litt overivrig far som drev ungene sine opp og frem. Kjetil André fortalte om en oppvekst full av glede, men som også var krevende med en far og mor som brukte det meste av familiens ressurser på hans og søsterens aktiviteter. Kjetil var en allsidig utøver, og variasjon var et stikkord i treningen under oppveksten. Publikum fikk høre hårreisende kiropraktor historier, og om hvordan det var å dele seng og hotellrom med Lasse Kjuus i over 3000 døgn gjennom karrieren. Han fortalte om dødsangsten som bredte seg blant skikjørerne foran et renn i Kitzbuel, og hvordan holdninger skaper vinnere.

Kjetil André fortalte at motivasjonen til å drive på videre etter en skade ikke var penger eller berømmelse. Det var følelsen av å mestre. Strekke strikken litt lengre. Bli bedre, sterkere, og naturligvis – å vinne!

Les også: Trening og sparing gir resultater

Før Kjetil Andre Aamodt gikk på scenen tok Børge Elnæs og Siw Berg fra banken tilhørerne gjennom nyttige råd om pensjon. Pensjon er viktig. LO har satt pensjon på sin agenda i 2014, og det er ingen tvil om at det vil bli enda større fokus på dette området fremover. Etter møtet har alle påmeldte blitt invitert i banken på pensjonsmøter hos våre dyktige rådgivere. Og har du lyst å komme innom for en pensjonsprat med oss, så er du velkommen til å få en uforpliktende gjennomgang sammen med en av våre rådgivere.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.