Møt vår nye ungdomsøkonom!

Vi er stolte over å få presentere vår nye ungdomsøkonom Anne Moa, og hennes nye ungdomsblogg om privatøkonomi: Bli rik sakte. Den neste uken kan du følge henne som Instabanksjef i den spennende lanseringsuka. Vi gleder oss!

Det er mange flotte personligheter, spennende karrierer, hverdager og profiler i SpareBank 1 SMN. Nå får du muligheten til å komme tettere på noen av dem, ved å “bli med dem på jobb” i en uke via mobilapplikasjonen Instagram.

I fjor så startet vi arbeidet med å lete etter vår nye ungdomsøkonom. Privatøkonomen vår, Endre Jo Reite la følgende til grunn: “Vi gjør dette fordi vi er opptatt av å ikke være formyndere som belærer unge, men i stedet engasjere unge til selv å sette ord på hva de mener er viktige tema knyttet til ungdom og økonomi. Ungdomsøkonomen skal sammen med medbloggere skape unikt økonomistoff av og for unge.”

Jenta som utmerket seg mest av alle og endte med det som kanskje er den råeste deltidsjobben man kan ha som student, er Anne Moa.

bliriksaktebanner

“Jeg er en 22 år gammel og fra Trondheim. I tillegg til å jobbe som ungdomsøkonom tar jeg master i globalisering på NTNU. Fra før av har jeg en bachelorgrad i europastudier med engelsk, der et av årene ble tatt som utvekslingsstudent i London. Før jeg begynte i banken har jeg blant annet jobbet flere år som assistent i Trondheim kommune innenfor helse og velferd. På fritiden er jeg politisk aktiv, og sitter blant annet i bystyret i Trondheim for Arbeiderpartiet,” sier Anne.

“Som ungdomsøkonom jobber jeg med å lære ungdom om økonomi på en spennende og interessant måte. Dette kommer jeg til å gjøre gjennom den nye ungdomsbloggen til banken – Bli rik sakte, som lanseres i dag. Den handler om å gi ungdom den kunnskapen og motivasjonen de trenger til å nå de målene de har satt seg for sin økonomi.”

BliRikSakte_FBcover

Det merkes allerede i banken at Anne er ei flink og engasjert jente som er mer enn klar for å ta på seg oppgaven som ungdomsøkonom. Målet er at unge skal få bedre og mer skreddersydd informasjon, råd og veiledning på ting som er viktige for dem og deres livssituasjon. Ungdomstiden er en tid der unge får ansvar for sin egen økonomi for første gang – og det er lett å trå feil. Det skal lite til for å få en smartere økonomi – og det er det Anne vil formidle gjennom bloggen bliriksakte.no.

Ungdomsbloggen kommer til å ta for seg alt fra de store tingene i livet som det å kjøpe sin første bolig til mer hverdagslige innlegg om sparing, ferie og sommerjobb. Ingen temaer er for store eller for små for bloggen. Du finner også ungdomsøkonomen vår på facebook, Twitter og Instagram.

“Det kommer til å bli veldig spennende framover med lansering av bloggen. Sosiale medier spiller en viktig rolle i å nå ut til ungdom. Jeg vil bruke rollen min som Instabanksjef den neste uken til å dele hvordan lanseringen av Bli rik sakte foregår og hvordan arbeidshverdagen min som ungdomsøkonom fortoner seg,” sier Anne.

Anne_Moa_95786_9107

Du kan følge Anne denne uka på Instagram.com/sparebank1smn eller i Instagram under navnet @sparebank1smn

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.