Vis meg din så får du se min!

Selvangivelsen inneholder en oversikt over økonomien, og er et fint tidspunkt å gjøre opp status. Samtidig er det en fin anledning til å sikre at hele familien har innsyn i felles økonomi. Som gift har du rett til innsyn i ligningen til din ektefelle, men også samboere bør være åpen om sin økonomi.

Hver eneste uke får vi henvendelser om finansiering hvor en av lånesøkerne ikke har vært åpen med sin partner om gjeld, inntekt og betalingsanmerkninger. Dersom du har en utfordring med gjeld eller forbruk så er det første bud å være åpen om det. Hvis ikke så kan det fort vokse seg fra å være en utfordring til å bli oppfattet som et tillitsbrudd som kan sette forholdet i fare.

Bruk selvangivelsene dere har mottatt til å ta en felles og åpen gjennomgang av økonomien. I tillegg til at ærlighet varer lengst så kan det være at dere kan avdekke noen muligheter i økonomien. Kanskje til og med muligheter som kan bidra til at dere kan oppfylle noen drømmer sammen?

Du kan lese flere tips og råd om hvordan du sjekker selvangivelsen her.

For en totalgjennomgang av deres økonomi og fremtidsplanlegging, ta gjerne kontakt.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.