Egen sykkelforsikring?

Det er mange som har tatt frem syklene sine og begynt sykkelsesongen. Sykkelsporten har eksplodert de siste årene, og det selges mange dyrere sykler. Har du behov for egen sykkelforsikring, eller er den dekt gjennom en forsikring du allerede har?

Mange oppdager at sykkelen er forsvunnet, fra stativet eller boden hvor de satte den fra seg, når de kommer og skal bruke den. Sykler er et tyveriutsatt – enten du har en dyr eller en billig sykkel.

Sykkelen er dekt gjennom hjemforsikringen din!

Med vår hjemforsikring er sykkelen din forsikret. Vi anbefaler alle våre kunder topp hjemforsikring – da har du vår beste forsikring.

Sykler som stjeles inne i egen bolig er dekt for sykkelens verdi. Tyveri som skjer utenfor hjemmet er dekt inntil kr 25.000.

Har du innboforsikring i ett annet selskap anbefaler vi at du kontrollerer forsikringsbeviset ditt. Forsikringssummer kan variere mellom selskapene.

Effektiv beskyttelse mot tyveri

Sykler og sykkeltilhengere skal være låst når de ikke er i bruk. Det er ditt ansvar som forsikringstaker. Sykler med verdi over kr 10.000 skal låses med FG-godkjent(*) sykkellås.

Vi anbefaler at du registrerer sykkelen i Falck sykkelregister. Da får sykkelen en oblat som viser at den er gyldig registrert og at den kan spores tilbake til eier. Det kan gjøre den mindre attraktiv å stjele. I følge Falck er det hele 10 ganger større sannsynlighet for at du får tilbake din sykkel dersom denne stjeles.

Sykler som stjeles og som er registrert i Falck Sykkelregister får 50 % redusert egenandel på forsikringsoppgjøret. Det vil si at egenandelen er 2.000kr i stedet for den vanlige egenandelen på 4.000kr.

Har du spørsmål om hvordan din sykkel bør forsikres – kontakt en av våre hyggelige rådgivere.

(*) FG = Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.