Hvor langt har bilen din kjørt?

Er det lenge siden du kontrollerte kilometerstanden på bilen din opp mot hva du har avtalt med forsikringsselskapet? Hvis svaret er ja anbefaler vi at du kontrollerer dette allerede i dag, og her kan du lese mer om hvorfor.

I forsikringsavtalen din står både avtalt årlig kjørelengde, samt hva kilometerstanden kan være pr en dato. Det er ditt ansvar å følge med at bilen ikke har kjørt for langt. Hvis du får en skade og det viser seg at du har kjørt mer enn det som er avtalt på forsikringen kan erstatningen reduseres – eller i verste fall falle bort.

Du kan selv endre kjørelengden i nettbanken

Har du forsikringene dine hos oss i SpareBank 1 SMN finner du til enhver tid gjeldende forsikringsavtale i nettbanken din. Her kan du enkelt endre kjørelengde – akkurat når det passer deg. Alt du trenger å gjøre er:

  1. Velg riktig årlig kjørelengde
  2. Oppgi kilometerstand
  3. Oppgi dato for avlest kilometerstand

Etter å ha bekreftet endringen blir forsikringsavtalen i nettbanken din ajourført.

I forsikringsavtalen finner du også et veihjelpsbevis. Det anbefaler vi at du skriver ut og legger i bilens hanskerom, det kan nemlig gjøre ting enda lettere om noe skulle skje.

Hva skjer ved skade?

Vi kan med et eksempel vise hva som skjer ved skade. En kunde har avtalt bare 12.000 i kjørelengde. Ved skade viser det seg at han har kjørt for langt. Riktig kjørelengde skulle ha vært 16.000.

Kunden får kaskoskade på bilen pålydende kr 150.000. Avtalt egenandel er kr 10.000.

tabell

Med 12.000 i kjørelengde får kunden utbetalt kr 126.500 etter egenandel og avkorting. Mens hvis han hadde justert forsikringen sin til 16.000 i kjørelengde – som stemmer med behovet – hadde han fått utbetalt kr 140.000.

Liten forskjell i premie, men stor forskjell i erstatning! For å være på den sikre siden om uhellet er ute – anbefaler vi at du tar kontrollen i dag.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.