Risikosport å kjøre båt uten ansvarsforsikring

Har du tatt ut båten for sommeren? Da er du forhåpentligvis klar for å nyte mange finværsdager på sjøen. Det er viktig at alle familiens båter er forsikret – både for skader som kan påføres andre personer og ting, samt skade på egen båt.

Båtførere er ikke pålagt å ha ansvarsforsikring – slik bilførere er. Dette kan få store konsekvenser om uhellet er ute og båten er uten forsikring.

Stor risiko om du påfører en annen person en skade

De som kjører båt uten ansvarsforsikring tar en stor risiko. Hvis en er så uheldig å skade en annen person risikerer en store erstatningskrav mot seg. Både små og store båter kan gjøre skade på annen person eller gjenstand. Som båtfører kan du for eksempel være så uheldig å kjøre på noen som bader.

Fritidsbåtforsikring inneholder ansvarsforsikring kombinert med dekning for skade på egen båt. Ansvarsforsikring dekker det rettslige erstatningsansvaret både ved skade på person og ting. Den gjelder både for båtens eier eller bruker/fører av båten.

Som fører av både små og store båter er det viktig å ha dekning for ansvar for skade som kan påføres en annen person eller ting – i tilfelle skaden er ditt ansvar.

Halv pris på båtførerbevis

Med båtførerkurs øker du både din og andres trygghet på sjøen. Nå får alle bankens kunder 50 % rabatt på nettbasert båtførerkurs gjennom Redningsselskapet.

Båtførerbevis er obligatorisk for alle som er født etter 01.01.80 og som skal føre fritidsbåt over 8 meter og/eller har motor med 25 hk eller mer.

Hvilken båtforsikring du har behov for er avhengig blant annet av båtens verdi og størrelse. Har du en liten båt kan den være forsikret gjennom innboforsikringen din. Dette bør du kontrollere i forsikringsvilkårene.

Vi ønsker deg en trygg og fin sommer på sjøen!

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.