Innbo + reiseforsikring for unge

Man vil gjerne tenke at ”det skjer ikke meg”, men det kan bli en dyrkjøpt erfaring om noe faktisk skulle skje. For deg som er mellom 20 og 28 år kan eiendelene dine være forsikret både hjemme og på reise for 129 kr i måneden.

– Vi opplever at mange ungdommer ikke har reiseforsikring når de er på reise i innland og spesielt i utland. I tillegg er det mange som ikke ordner innboforsikring når de flytter for seg selv. Det er noe som ofte kommer frem i media etter brann eller der det har skjedd innbrudd, sier produktsjef for forsikring, Johnny M. Kvernbråten.

Vi er opptatt av at ungdom skal ha gode forsikringer som sikrer dem både hjemme og på reise, derfor tilbyr vi nå både innbo- og reiseforsikring til en veldig overkommelig penge. Det er bedre å være føre var – enn ettersnar.

– Hvis kofferten din forsvinner på ferie, du blir akutt syk, eller noen bryter seg inn i leiligheten din og stjeler tingene dine – har du egentlig råd til den utgiften? Det spørsmålet stiller ungdomsøkonomen i banken, Anne Moa. – Når du blir eldre vil en utgift på 10.000 kr være irriterende – men overkommelig. Men i etableringsfasen kan en slik regning ta kverken på en allerede skjør økonomi. Derfor er det viktig med forsikring.

Hva dekker forsikringene?

Reise:

 • Du får dekket alle typer ferie- og fritidsreiser med minst én overnatting.
  -Ingen krav til overnatting hvis reisen foregår med fly
 • Gjelder på reiser inntil 45 dager
 • Dekker reisegods, reisesyke, hjemtransport, avbrutt reise, reiseulykke, forsinkelse, reiseansvar, avbestilling og rettshjelp
 • Egenandel kr 1 000

Innbo:

 • Med innboforsikring er eiendelene dine forsikret hjemme ved brann, innbrudd og vannskade.
 • Du får dekket eiendelene dine med inntil kr 300 000 i Norden.
  -Blant annet møbler, PC, nettbrett, telefon, klær, instrumenter, smykker og sportsutstyr
 • Tyveri/hærverk av sykkel dekkes med inntil kr 12 500
 • Napping av eller fra veske som sikrede bærer på seg erstattes med inntil kr 12 500
 • Egenandel kr 4 000

– Det er viktig å vite hva man er dekket for, sier Anne. – Ved å ta en titt på vilkårene før du drar slipper du ubehagelige overraskelser hvis det skulle oppstå et problem.

Når du melder flytting er du ikke lenger dekket av forsikringene til foreldrene dine, og du har gjerne større verdier enn du tror. Foreldres reiseforsikring gjelder ikke ungdom over 20 år, selv om du bor hjemme.

- For min egen del er det to grunner til at jeg har forsikringer, forteller Anne. – For det første har jeg ikke råd til å la være hvis noe skulle skje. For det andre så gir det meg en trygghet å vite at jeg slipper å bære kostnaden alene om noe skulle gå galt.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.