Kristoffer Lo med banksjef Per Oskar Olsen ved overrekkelse av SpareBank 1 JazZtipendiat i 2013

SpareBank 1 JazZtipendiat: Kristoffer Lo

Norges største, og kanskje gjeveste, jazzpris ble delt ut på Moldejazz i dag. Tubaist og komponist Kristoffer Lo ble den verdige mottakeren, og går nå et spennende år i møte.

SpareBank 1 SMN har – i samarbeid med Midtnorsk Jazzsenter – gått sammen om å videreutvikle det livskraftige jazzmiljøet i landsdelen. Banken finansierer i den forbindelse SpareBank 1 JazZtipendiat – en årlig nasjonal stipendiatordning på kr.250.000,- i tillegg legger Midtnorsk Jazzsenter og Moldejazz inn betydelige ressurser i ordningen.

Den samlede verdien av SpareBank 1 JazZtipendiat gjør den derfor til den største jazzprisen i Norge. Stipendet skal gi mottakeren mulighet til å utvikle seg og skape en ny produksjon sammen med Trondheim Jazzorkester. Denne musikken skal førstegangs framføres på Moldejazz påfølgende år. Årets tildeling ble offentliggjort under Moldejazz 2013.

Målet med SpareBank 1 JazZtipendiat er å bidra til at Norge – med grunnlag i det unike jazzmiljøet ved NTNU og landet forøvrig – fortsatt kan få fram noen av verdens mest spennende jazzmusikere og komponister.
Ordningen skal også bidra til at Trondheim Jazzorkester styrker sin posisjon som et av de ledende, store jazzensembler i Norge.

Til årets JazZtipendiat meldte det seg en rekke svært godt kvalifiserte søkere. Juryen har hatt en krevende oppgave, men enstemmig valgt en kandidat og sier i sin begrunnelse:

Årets jazZtipendiat har over lang tid vist seg som en svært spennende instrumentalist og komponist som både behersker å jobbe med små formater og store ensembler og orkestre. Han har sin utdanning fra Jazzlinja ved NTNU og solid forankring j jazztradisjonen, samtidig er han inspirert av band som Radiohead, Motorpsycho, Earth og Sigur Ros. Som utøver spiller han like gjerne jazz som indiepop.

Kristoffer Lo

Kristoffer Lo

JazZtipendiat 2013/14 er tubaist og komponist Kristoffer Lo

Kristoffer Lo er opprinnelig fra Ski, han har sin utdanning fra Jazzlinja ved NTNU. Han har hatt stor suksess med band som Pelbo og Highasakite. Han har ledet Midtnorsk Ungdomsstorband og spilt med Trondheim Jazzorkester og medvirket på over 20 fonogrammer. I søknaden skriver han:

“Dette prosjektet er en tanke jeg har hatt i hodet over en lang stund. En ide om et band med utvidet blåserrekke, sterke og særegne vokalister, og et komp som behersker det tunge og mørke, og samtidig stillhet og luft. Jeg vil bevare det som etter hvert har etablert seg som lyden av Trondheim jazzorkester, men samtidig dra det videre og bevare den improvisatoriske styrken hos musikerne som jeg har tenkt inn i orkesteret. Musikken vil i hovedsak være låtbasert, med egne tekster inspirert av forfattere som Charles Bukowski og William S. Burroughs. Jeg vil skape en helhet, der musikken og et visuelt uttrykk bygger opp under konserten».

Les artikkel i Adresseavisen her.

Vi gleder oss til å følge med det neste året, og ser frem mot en storslagen konsert på Moldejazz i 2014. Vi anbefaler også å se Kristoffer spille med Pelbo under Olavsfestdagene i Trondheim.