SpareBank 1 SMN Jazztalent: Dan Peter Sundland

Vi har delt ut 14 jazZtipend og jazztalentpriser på Moldejazz. Den 15. ble delt ut under ESP sin konsert på Storyville i går – i form av jazztalentpris til den dyktige bassisten og komponisten Dan Peter Sundland.

Moldejazz er ikke bare gode konsert-opplevelser – men også en viktig arena for talentutvikling. Konsertene i Molde har inspirert mange unge musikere opp gjennom årene. For noen fikk det også stor betydning for veivalg og videre karriere.

Med denne utdelingen har vi passert 2 millioner kroner i prispenger til unge jazzutøvere på Moldejazz. SpareBank 1 SMN Jazztalent deles på Moldejazz hvert år – og går til en ung jazzmusiker fra Midt-Norge. Prisen er på kr 50.000 og gir prisvinneren bedre mulighet til å utvikle seg som utøver – i tillegg til at de sikrer seg en egen konsert på Moldejazz i 2014. Prisjuryen består av programkomiteen for Molde International Jazz Festival og Per Oskar Olsen fra banken.

I dag har fjorårets vinner Anja Eline Skybakmoen konserten i Storyville- en begivenhet det er stilt store forventinger til.

Bassisten og komponisten, Dan Peter Sundland, er født i Oslo og bor i Børsa i Skaun kommune. Han har sin utdanning fra NTNU jazzlinja. er en høyst original utøver på sitt instrument. Måten det spilles på, både linjer og tonekvalitet gir klare assosiasjoner til en akustisk variant av det elektriske instrumentet han benytter. Han har også også utmerket seg som komponist for små band, bl.a. “Sommerfuglfisk”. I går hadde han konsert med ESP.

ESP leverte en av de beste konsertene så langt under festivalen. Bandet består av unge musikere – flere av dem fra Molde – og en av de virkelige veteranene innen norsk jazz – saksofonisten John Pål Inderberg fra Trondheim. I mellom låtene var Dan Peter bandets utadvendte muntrasjonsråd med morsomme refleksjoner og kommentarer.

Det var stor stas å kunne overraske prisvinneren etter konserten. Da det gikk opp for ham at han var blitt årets jazztalent ble det stille – og han gikk sjokkert og målløs av scenen. Vi skal nok få ham i tale igjen snart, og gleder oss veldig over å gi prisen til akkurat han. Vi ser allerede frem mot neste års konsert, og ønsker ham lykke til fremover!