Storslått verk fra JazZtipendiat

Albatrosh mottok i fjor Norges største jazzpris, SpareBank 1 JazZtipendiat. Sammen med håndplukkede musikere fra Trondheim Jazzorkester og to på lyddesign og videoanimasjon, leverte de i år en fantastisk konsert på Moldejazz.

Foran en fullsatt sal i det nye kulturhuset Plassen – der over 20 ledende jazzjournalister fra hele verden også var tilstede – bergtok Albatrosh og Trondheim Jazzorkester publikummet på Moldejazz med nyskapende og stemningsfull musikk.

Albatrosh og Trondheim Jazzorkester

I alt 14 musikere var på scenen, og alle i den absolutte jazzeliten i Norge. På den store veggen bak orkesteret skapte kunstneren Andreas Paleologos et eget kunstverk som etterhvert levde sitt eget liv. Konserten var et resultat av jazzstipendet som duoen fikk av banken i fjor og regnes som en av viktigste konsertene på årets festival.

Les konsertanmeldelsen i Adresseavisen her.

Albatrosh og Trondheim Jazzorkester

Det nylagde verket vi fikk oppleve heter “Tree houses” og er en kobling av Albatroshs musikk med soundet til Trondheim Jazzorkester. Det var både fargerikt og engasjerende og hadde et stort spenn i instrumenter og musikalske uttrykk.

André Roligheten og Eyolf Dale vokste opp sammen i Skien, og platedebuterte under navnet Albatrosh i 2009 med plata “Seagull”. I 2010 kom albumet “Mystery Orhestra” som av mange er regnet som en av de beste jazzutgivelsene i Norge det året.

Eyolf Dale og André Roligheten utgjør duoen Albatrosh

Duoen startet tidlig å høre på jazz. For Eyolf Dale startet det allerede da han som 9 åring hørte Keith Jarret for første gang. For banken er det viktig å støtte opp om unge talenter, og det er gøy å se når de vokser opp til å bli så suksessfulle som gutta i Albatrosh.

Formålet med SpareBank 1 JazZtipendiat er tredelt, og det handler om å gi unge jazzmusikere utviklingsmuligheter gjennom et samarbeid med Trondheim Jazzorkester, Moldejazz og SpareBank1 SMN. Å gjøre nye talenter synlig for et stort publikum på en ledende jazzarena (Moldejazz), og å videreutvikle Trondheim Jazzorkester.

Andre som har mottatt SpareBank 1 JazZtipendiat er Kobert, Kim Myhr, Magic Pocket, Stian Westerhus og Marius Neset. Årets tildeling skjer på Romsdalsmuseet, fredag 19. juli, i forkant av konserten med Susanne Sundfør.

Onsdag 17. juli deler vi ut SpareBank 1 SMN Jazztalent på kr 50.000, og på torsdag18. juli vil fjorårets jazztalent, Anja Eline Skybakmoen holde sin konsert. Denne både anbefaler vi og gleder oss veldig til!

Vi takker for en fabelaktig kveld, og ønsker Albatrosh lykke til videre.