Finans Norges skolekonferanse

Den årlige skolekonferansen samlet over 100 deltakere; representanter fra banker, forbrukerombudet, ungt entreprenørskap og media. Som ungdomsøkonom var jeg til stede sammen med privatøkonom Endre Jo Reite for å fortelle hvordan vi jobber for å nå ut til unge om økonomi.

Skolekonferansen gikk av stabelen 21. august, og ble arrangert for fjerde år på rad. Kunnskapstesten Økonomilappen ble lansert av Finans Norge og Forbrukerombudet, og temaet for konferansen var ungdom og økonomi og finansnæringens samarbeid med skolen.

Fra SpareBank 1 SMN var jeg og privatøkonom Endre Jo Reite invitert for å fortelle om hvordan vi formidler økonomistoff til unge. Endre Jo begynte foredraget med å fortelle om utfordringene han sto ovenfor i møte med ungdom – og hvordan man enkelte ganger må jobbe med økonomistoffet for å gjøre det relevant for unge.

Jeg snakket om ungdomsbloggen bliriksakte.no, og fortalte om hvilke erfaringer jeg hadde gjort meg i arbeidet med å forsøke å nå ut til ungdom om økonomi. Så vidt vi vet er det ingen andre som har satset på en økonomiblogg for unge – så her har vi noe å lære andre.

En av tingene jeg snakket om var viktigheten i at man unngår å innta en belærende rolle ovenfor unge. En av grunntankene bak bloggen var at vi ikke skulle ta fram den moraliserende pekefingeren. Det betyr ikke at vi ikke skal snakke om negative konsekvenser av dårlige økonomiske valg, men at vi skal fokusere på opplysning og måloppnåelse istedenfor katastrofescenarioer.

Presentasjonen vi holdt på konferansen kan du finne på sidene til Finans Norge her.

Finans Norge og Forbrukerombudet la frem sin nye satsning – Økonomilappen. Det er en nettbasert kunnskapstest om økonomi – for unge. Kan du få lappen, eller trenger du å lære litt mer om økonomi? Test deg selv her.

Finans Norge og Forbrukerombudet presenterte Økonomilappen

Finans Norge og Forbrukerombudet presenterte Økonomilappen

Som ungdomsøkonom var det veldig spennende å prate om arbeidet vi gjør. Vi er veldig stolte over det vi har oppnådd med ungdomsbloggen Bli rik sakte, og da er det selvfølgelig stas å få fortelle om den. Takk for en fin konferanse – vi gleder oss til neste år!

skolekonferansen

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.