Matglede på Oi! Trøndersk Matfestival

Matfestivalen er i gang, og det har hittil vært en fryd både for øyne og ganer i alle aldre. Festivalen er blitt Norges største lokalmatfestival, med utstillere samlet fra hele Trøndelag.

Som regionens største landbruksbank er det naturlig at vi gleder oss ekstra mye over et arrangement som bygger oppunder landbruk og verdiskaping på en slik flott måte, i vår region. Vi er stolt hovedsamarbeidspartner, deltaker og tilhenger.

Målet til Oi! Trøndersk Matfestival, som ble opprettet i 2005, er å øke verdiskapinga innenfor matsektoren med utgangspunkt i råvarer og produkter fra Trøndelag. Her foregår salg og profilering av lokal mat. Trøndersk Matfestival er stedet hvor det blir presentert nye spennende produkter og matretter i tillegg til tradisjonsretter, alt basert på råvarer, produkt og matspesialiteter fra regionen.

God stemning i matbodene - dette er fra utsalget til Rørosmat.

God stemning i matbodene – dette er fra utsalget til Rørosmat.

Det er ikke tvil om at festivalen når målet sitt. Matglade og blide matoppdagere flokket seg til bodene fra første stund. Noen vet hva de skal ha, fordi de kjøpte det i fjor og har lagt sin elsk på det. Andre spiser, lukter og smaker seg i gjennom både det kjente og det ukjente i jakt på nye favoritter.

Produsenter viser med stolthet fram produktene sine, samtidig som de forteller om dets historie og opprinnelse. Arenaen er unik ved tanke på møte mellom produsent og et stort antall publikum. I fjor var opp i mot 150 000 besøkende. I år stiller festivalen med et enda bredere program, med større satsning på sjømat og barn.

Fornøyde mennesker på begge sider av disken overalt på matfestivalen

Fornøyde mennesker på begge sider av disken overalt på matfestivalen

Vi i SpareBank 1 SMN er virkelig stolte over å kunne jobbe sammen med en aktør som Oi! Trøndersk Matfestival. Vi deler mange av de samme verdiene, målene og ønskene for Trøndersk mat og drikke. Vi er overbevist om at Trøndelag har mye å by på, og vi tror at mer skal det bli.

Ved åpningen av matfestivalen i Ravnkloa, ble to priser utdelt. Trøndersk Matpris fra Innovasjon Norge gikk til Astrid Aasen og Gangstad Gårdsysteri på Inderøy. Prisen er diplom og 50.000 kroner, og har blitt delt ut siden 2005.

Astrid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri mottok Trøndersk Matpris

Astrid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri mottok Trøndersk Matpris

Gangstad Gårdsysteri er en av de mange populære bodene på matfestivalen

Gangstad Gårdsysteri er en av de mange populære bodene på matfestivalen

Fra oss i SpareBank 1 SMN ble det utdelt en TÆL-pris til chef Adrian Løvold, for å hjelpe ham på veien mot verdensmesterskap i kokkekunst.

Adrian Løvold mottok TÆL-pris for sine kokkekunster. Her med banksjefene Tor Inge Skjøtskift og Eli Arnstad.

Adrian Løvold mottok TÆL-pris for sine kokkekunster. Her med banksjefene Tor Inge Skjøtskift og Eli Arnstad.

Under åpningen ble det også signert en avtale av ordførerne i Hitra, Frøya og Trondheim. De signerte på en intensjonsavtale om ytterlige samarbeid mellom de tre kommunene.

Ordførerne i Hitra, Frøya og Trondheim signerte en intensjonsavtale for å styrke samarbeid mellom kommunene

Ordførerne i Hitra, Frøya og Trondheim signerte en intensjonsavtale for å styrke samarbeid mellom kommunene

- Det er klart vi er opptatt av lokal mat! Vi er den største landbruksbanken og lokalbanken, og der det gror godt, der har vi det godt, erklærte konsernbanksjef Eli Arnstad under en konkurranse mellom henne og bankens egen Marvin Wiseth på torvet. De konkurrerte i hvem som var den beste kjøttkjenneren, og fikk i den anledning smake på lokale delikatesser.

Godt humør på banksjefene Marvin Wiseth og Eli Arnstad når de konkurrerte om hvem som var den beste kjøttkjenneren av dem

Godt humør på banksjefene Marvin Wiseth og Eli Arnstad når de konkurrerte om hvem som var den beste kjøttkjenneren av dem

Vi gleder oss til resten av helgen, og håper at alle og enhver som har mulighet tar turen innom for en kulinarisk opplevelse og et dypdykk i hva Trøndelag har å tilby på mat- og drikkefronten.

Du kan se flere bilder fra Oi! Trøndersk Matfestival her.