Olavsfestdagene – en folkefest!

Det er helt fantastisk hva Olavsfestdagene klarer å få til. De samler og samkjører alt det som er folkelig, men de tar seg også tid til refleksjon og samtale. Det er selvfølgelig noe vi vil være med på.

Olavsfestdagene er intensive dager. Selv om man forsøker å være med på det meste så rekker man ikke mer enn å skrape i overflaten. Det er så mye å velge i denne uka, og alt er så bra. Hvem andre kan sørge for fullt hus på en lørdag kveld i Nidarosdomen for samtaler, fylle torvet med musikalsk nachspiel og Knut Reiersrud, Borggården med Elvis Costello eller samle masse folk til ridderturneringer og spesielt oppsatte teaterstykker?

Disse dagene er kanskje de livligste og mest innholdsrike dagene vi har i Trondheim i løpet av året. Samtidig som Olavsfestdagene, bugner det også over med god mat og drikke i forbindelse med Oi! Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen. Vi er hovedsamarbeidspartner med alle tre arrangementer.

Vi er godt over gjennomsnittet opptatt av samfunnsengasjement i banken. Vi tror at om det gror godt i rundt oss, da går det godt med oss også. Vi tror på brede kulturtilbud, på å bygge oppunder talenter, støtte de som trenger det mest, og bidra til den frivillige dugnadsånden som finnes i vår region.

Mangfold og bredde

Under Olavsfestdagene får vi se resultat av mye av samfunnsengasjementet vårt. Sjelden møtes tre så store arrangementer som vi støtter, samtidig på samme sted. I tillegg samarbeider de med andre som vi samarbeider med, og de bygger oppunder unge talenter.

Vi fikk oppleve flere av tidligere Tæl-stipendmottakere på scener rundt omkring – stjerner som Ida Jenshus, Knut Marius Djupvik og Departure.

Ida Jenshus opptrådte i Borggården og er tidligere Tæl-stipendmottaker

Ida Jenshus opptrådte i Borggården og er tidligere Tæl-stipendmottaker

Vi fikk oppleve tidligere SpareBank 1 JazZtipendiat Stian Westerhus i selveste Nidarosdomen, og årets JazZtipendiat, Kristoffer Lo, sammen med med PELbO under mesterklasse på Byscenen.

Kristoffer spilte med PELbO på mesterklassekonsert på Byscenen. Kristoffer er årets SpareBank 1 JazZtipendiat.

Kristoffer spilte med PELbO på mesterklassekonsert på Byscenen. Kristoffer er årets SpareBank 1 JazZtipendiat.

Vi delte også ut et Tæl-stipend til chef Adrian Løvold i Ravnkloa i forbindelse med matfestivalen.

Les mer om Tæl-stipend og hvordan du kan søke her. Søknadsfristen er 31. august.

Vi er samarbeidspartner med Bymisjonen i Trondheim, og med deres samarbeid med Olavsfestdagene fikk man oppleve den åpne kirken som så varm og velkommende som den er, i tillegg til flotte og spennende konserter. De hadde også egen bod på markedet der de solgte sine glassengler.

Vi benyttet oss også av muligheten til å skape gode kundeopplevelser, med å dele litt av vår egen historie og informasjon om vårt samfunnsengasjement med flere av kundene våre. Dette er en populær tradisjon, og gir rom for gode samtaler og fine kvelder.

Et av kundearrangementene startet med historisk fortelling ved kirkeruinene som befinner seg i vårt hovedkontor i Søndre gate.

Et av kundearrangementene startet med historisk fortelling ved kirkeruinene som befinner seg i vårt hovedkontor i Søndre gate.

Årlig mottar banken flere tusen søknader og innvilger i overkant av 1000 saker til ulike formål og ulik størrelse. Tildelingen spenner fra noen hundre kroner til millionbeløp. I løpet av de ti siste årene har banken bidratt med 586 millioner til å bygge, støtte og utvikle regionen vår – til rundt 2000 forskjellige formål. Du kan lese mer om dette og søke her.

Vi bidrar til utvikling i lokalsamfunnene rundt oss ved å legge til rette for trivsel og vekst i Trøndelag og Nordvestlandet. Støtte til Olavsfestdagene, Stiklestadspelet, MoldeJazz og andre kulturtilbud er eksempler på dette.

Hvert år tar det litt pusten fra oss når vi ser hvor stort Olavsfestdagene egentlig er. De tilbyr en vanvittig bredde, og gir mye til både byen og regionen. Vi er veldig stolte over å kunne være en del av det – og ser allerede frem til neste år.

Gratulerer med en fantastisk gjennomført uke!

Se fullstendig bildegalleri fra Olavsfestdagene her.