Sammen er vi Pstereo

To dager, ca 200 artister fra hele verden, ca 25 000 tilskuere, ei fin sol, hundrevis av smørblide frivillige, 15 frivillige bankansatte, en Labb, ei Line, ei stor gressplen og utallige fine øyeblikk. Vi har vært stolt støttespiller siden starten, og var selvfølgelig også til stede i år.

Vi har med glede stått på siden av Pstereo og sett på utviklingen festivalen har hatt de siste årene. Det er med beundring vi ser hvordan de har over tredoblet seg siden de startet opp i 2007, hvordan de har vokst seg til å bli Midt-Norges største i sin sjanger. Sånt noe vil vi være en del av, og vi er stolte over å kunne si at det har vi vært fra begynnelsen av.

Mylder av smilende mennesker på Pstereo piknik

Mylder av smilende mennesker på Pstereo piknik

Hva gjør SpareBank 1 på Pstereo?

Vi er opptatt av mange av de samme tingene, vi og Pstereo. Vi er opptatt av at regionen vår har et rikt kultur- og musikktilbud. Vi er opptatt av å bygge oppunder nye talenter. Vi er opptatt av å være innovative i måten vi gjør ting på. Og vi er opptatt av at barn, unge og barnefamilier skal ha fine opplevelser i egen by.

For oss var det derfor helt naturlig, at vi i år, som i fjor, kunne bidra direkte til god stemning på marinen i festivalhelga.

Alle som var på marinen hadde mulighet til å slå seg ned i pstua vår, et telt innredet som en retro stue, med ordentlige sofagrupper. Her kunne de låne en av de mange tilgjengelige telefonladerne, spise litt drops, klimpre litt på gitar, snakke med oss eller hverandre, eller lese avisa.

Pstua var innredet som en gammeldags stue

Pstua var innredet som en gammeldags stue

Mange slo seg ned i sofaen og klimpret litt på gitaren

Mange slo seg ned i sofaen og klimpret litt på gitaren

Det var ikke mindre enn 15 ansatte i banken som jobbet frivillig på marinen i helga. Faktisk var engasjementet for Pstereo så stort blant byens rådgivere, at det var venteliste for å få være med. Instruksjonen var ganske klar: Snakk om Pstereo, snakk om samfunnsengasjement, snakk om Tæl – og kos dere masse. Vi er en stolt arbeidsgiver, gjengen som tok ansvar for pstua er en herlig og ansvarsfull gjeng.

Vi hadde også en del besøk fra fremadstormende artister som spilte på Tempo-scenen, disse fikk også litt ekstra info om hvordan de kan søke om Tæl-stipend.

Tæl er bankens stipendordning for unge talenter, og har søknadsfrist 31. august. Du kan lese mer om Tæl og søke her.

Dette er hva vi mener med Tæl

Dette er hva vi mener med Tæl

Under hele festivalen hadde vi også en fotovegg man kunne posere foran. Bildene er lagt ut på vår facebook-side, og her kan man tagge seg selv og de man kjenner. Det var kjempepopulært både i år og i fjor. Du ser komplett galleri her.

Hundrevis lot seg avbilde foran fotoveggen

Hundrevis lot seg avbilde foran fotoveggen

Piknik på marinen

På dagtid på lørdag var det duket for den tradisjonelle Pstereo-pikniken. Dette er et fabelaktig arrangement slik vi ser det. Et gratis opplegg for barn, unge og barnefamilier. Det er artister fra UKM, fra innland og utland, ansiktsmaling, grilling, rockeringer og hundrevis av barn. Man kan ta med egen mat, eller kjøpe på området. Og man har garanti for fine opplevelser og en herlig dag.

Male- og tegnekrok i pstua

Male- og tegnekrok i pstua

I pstua rigget vi opp male- og tegnekrok for ungene. Labb og Line gikk rundt på området og spredte kjærlighet. Vi hadde ansatte med barn, kunder med barn, gamle kollegaer, og mange andre innom pstua.

God stemning inne i pstua på pikniken

God stemning inne i pstua på pikniken

Ungdomsøkonomen, Anne Moa, jobbet også som frivillig - her har hun tegnet tegning

Ungdomsøkonomen, Anne Moa, jobbet også som frivillig – her har hun tegnet tegning

Til våre flott frivillige, til Pstereo, til de hundrevis av frivillige som gjør festivalen mulig, til dere 25.000 som var på marinen i helga: Tusen takk! Vi gleder oss til fortsettelsen.