Tæl-profil: Adrian Løvold

Adrian Løvold er en fantastisk chef med mye tæl og pågangsmot. Han vil bli verdensmester i Lyon under Bocuse d’Or – og vi har tro på at han kan klare det. Derfor mottok han i dag TÆL-pris fra oss, under åpningen av Oi! Trøndersk Matfestival.

TÆL er SpareBank 1 SMNs stipendprogram. I løpet av de siste 10 årene er det utdelt rundt 9 mill kr i stipender til personer og organisasjoner for å bidra til at de kan få oppfylle sine drømmer.

Adrian oppsøkte Roar Hildonen som 13 åring, med sin nyinnkjøpte koffert med kniver, og sa at han skulle bli kokk og at han ville lære hvordan. Det kaller vi å ha Tæl, og dermed er det kanskje ingen overraskelse at Adrian nå får TÆL-pris av oss.

Adrian Løvstad under talen til konsernbanksjef Eli Arnstad om hvorfor han vant prisen.

Adrian Løvstad under talen til konsernbanksjef Eli Arnstad om hvorfor han vant prisen.

Adrian Løvold er en fremadstormende og meget dyktig kokk fra Trondheim på 25 år. Han startet sin karriere på Kontoret, en restaurant eid av sagnomsuste Roar Hildonen. Han har etter det gått i lære hos de beste – bla Solvoll – som er en merittert restaurant. Adrian har også assistert tidligere vinner av Bocuse d’Or – chef Geir Skeie. Han har vært chef hos Mathias Dahlgren i Stockholm, en restaurant som har ikke mindre enn to stjerner i Michelin guiden.

Adrian driver i dag sitt eget selskap Adrian H Løvold Kurs og Catering. Han har erfaring fra og samarbeider med ulike miljøer som bl.a Brygga på Kvenvær på Hitra og han har tidligere imponert på Oi! Trøndersk matfestival med sin granskuddsorbet.

Under årets Oi! Trøndersk matfestival skal Adrian diske opp nydelige retter, og fordi vi er hovedsamarbeidspartner med denne flotte festivalen så er kunder i banken noen av de som får være så heldige og meske seg. Det ser vi veldig frem til.

Adrian Løvstad mottok TÆL-pris for sine kokkekunster under åpningen av Oi! Trøndersk matfestival i Ravnkloa

Adrian Løvstad mottok TÆL-pris for sine kokkekunster under åpningen av Oi! Trøndersk matfestival i Ravnkloa

Adrian sitt overordnede mål er å bli verdensmester – i Lyon under Bocuse d’Or. Du kan lese mer om dette her.

For å nå sitt mål, så må Adrian først bli årets kokk i Norge. Konkurransen om å bli Norges beste kokk går i september i år og vi har full tro på at han har store muligheter til å vinne der, med den bakgrunnen og evnen han har. Årets kokk i Norge vil gå videre til en ny konkurranse i Stockholm hvor det vil bli valgt ut 12 kandidater fra Europa til verdensmesterskapet i Lyon.

- Tusen takk, SpareBank 1 SMN. Tusen virkelig takk for at dere gir meg og min assistent mulighet til å virkelig jobbe frem mot målet vårt. Det betyr mye for oss, og det setter vi pris på, sa Adrian under utdelingen av TÆL-prisen i Ravnkloa i dag.

- Tusen takk, SpareBank 1 SMN, sa Adrian Løvold med blikket rettet mot konsernbanksjef Eli Arnstad og banksjef Tor Inge Skjøtskift

– Tusen takk, SpareBank 1 SMN, sa Adrian Løvold med blikket rettet mot konsernbanksjef Eli Arnstad og banksjef Tor Inge Skjøtskift

Adrian Løvold har TÆL. Han har drømmer som han vil oppfylle. Vi i SpareBank 1 SMN er veldig glade for å kunne bidra til det og gratulerer Adrian Løvold med TÆL-pris 2013!

Tæl handler om noe langt viktigere enn penger. Tæl handler om å ha mot til noe du ikke tør. Å klare det du ikke kan. Å ville det ingen andre makter. Å fortsette der andre stopper.

For å nå mål, for å bli alt det du kan bli, for å oppnå det du kan – så kan være at man trenger litt økonomisk drahjelp. Derfor kan du søke om Tæl-stipend. Både enkeltpersoner, lag og foreninger kan få stipend. Søk støtte innen 31. august.