Tæl-profil: Marte Elverum

Verdensmester i styrkeløft, Marte Elverum, mottok i 2012 Tæl-stipend for å videreutvikle seg som styrkeløfter. Denne ukens junior-VM-gull i styrkeløft i Killeen, Texas, ble hennes andre VM-gull i år. Det kaller vi Tæl!

Tæl handler om noe langt viktigere enn penger. Tæl handler om å ha mot til noe du ikke tør. Å klare det du ikke kan. Å ville det ingen andre makter. Å fortsette der andre stopper.

22-åringen tok ikke mindre enn to gull i Junior-EM i styrkeløft som ble arrangert i Praha i april.

Tidligere i år vant hun utstyrsfritt Junior-VM, og nå tok hun altså gull i junior-VM i styrkeløft. Sisteløftet i junior-VM var på 230 kilo i knebøy, noe som ga ikke bare juniorrekord, men slo både den norske og nordiske knebøyrekorden i seniorklassen for kvinner.

Les artikkel i Trønder-Avisa her.

Tæl-stipendet som Marte fikk i fjor var tiltenkt treningssamlinger i inn- og utland. Vi synes det er helt fantastisk å se hvor langt Marte har kommet, og det er med stolthet og glede at vi følger henne på veien fremover.

For å nå mål, for å bli alt det du kan bli, for å oppnå det du kan – så kan være at man trenger litt økonomisk drahjelp. Derfor kan du søke om Tæl-stipend. Både enkeltpersoner, lag og foreninger kan få stipend. Søk støtte innen 31. august.

Gratulerer, Marte!