Hvor er familiens møtested ved brann?

Veldig mange har ikke avtalt med sine nærmeste hvor de skal møtes utenfor boligen hvis det begynner å brenne. Ved brann er det lett å komme bort fra hverandre i kaoset. Her får du noen gode råd, som er vel verdt å ha med seg.

Skrekkscenario i brann er at folk løper tilbake inn i brennende hus for å lete etter familiemedlemmer som har kommet seg ut andre veier.

Det er viktig å tenke gjennom hva som skjer hvis ulykken rammer hjemmet ditt. Her har du noen enkle tips som kan hjelpe deg med å forebygge skade, redusere skadeomfang og ikke minst redde liv.

Gjennomfør brannøvelse med familien

  • For at både barn og voksne skal bli trygge på hvordan de skal opptre i tilfelle brann bør alle familier gjennomføre brannøvelser.
  • I en brannøvelse bør man rent praktisk trene på evakuering av huset.

Rømningsvei

  • Tenk gjennom hvilke rømningsveier som finnes i boligen.
  • Er det mulig å komme ut på bakken fra alle sove- og oppholdsrom i boligen?

Familiens møtested

  • For å unngå unødige tap av menneskeliv er det viktig at det er avtalt hvor familien skal samles når de har kommet seg ut av den brennende bygningen.
  • Bestem et naturlig møtested der alle SKAL møtes i tilfelle brann.

Du finner flere råd her.

Skulle først det verste skje – slik som brann – så hjelper det at man har god forsikring. Vi belønner våre beste kunder. Som helkunde får du våre beste fordeler og inntil 25 % rabatt på skadeforsikringene dine.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.