Stiftelsesforum 2013

Stiftelsesforum ble nylig avholdt for andre år på rad. Ideen rundt årets arrangement var å kombinere de store tankene rundt filantropi med et mer faglig rettet opplegg. Som i fjor var tilbakemeldingene særdeles gode.

På første dag av Stiftelsesforum 2013 fikk deltakerne ta del i interessante foredrag om filantropiens rolle for stiftelser. Gunhild Stordalen viste gjennom sitt engasjement og pilotprosjekt, GreeNudge, hvordan man i praksis kan kombinere samfunnsansvar og forretningsdrift. Edvard Moser fra Trondheim Nevrovitenskapelig senter presenterte deres forskning og ga en fin innføring i hva filantropen Fred Kavli har betydd for deres arbeid.

Deltakerne fikk også gleden av å høre fylkesmann i Østfold, Anne Enger og Styreleder i Cultivastiftelsen, Ansgar Gabrielsen, sine tanker rundt stiftelsenes samfunnsansvar. Håkon Lorentzen fra Institutt for samfunnsforskning avsluttet dagen med å gi oss et innblikk i hans tanker og studier rundt modernisering av filantropien.

Gunhild Stordalen

Gunhild Stordalen

Det faglige programmet på dag 2 dreide seg om sentrale temaer rundt administrasjon av stiftelser; skatt, kapitalforvaltning, samt styring og kontroll. Vi var også i år så heldige å få nyttige innspill og betraktninger fra Lotteri- og stiftelsestilsynet anført av Gunn Merete Paulsen.

I tillegg til det faglige, valgte flere av deltakerne å delta på den sosiale delen av programmet; med inspirerende omvisninger både på Trondheim Nevrovitenskapelige senter og St. Olavs Hospitals nye PET-senter. Samt en hyggelig 3-retters middag og underholdning i Banksalen restaurant i SpareBank 1 SMN sine egen lokaler.

Marvin Wiseth og Ansgar Gabrielsen

Marvin Wiseth og Ansgar Gabrielsen

Vi i SpareBank 1 SMN og Allegro Finans fikk mange gode og nyttige tilbakemeldinger på arrangementet, og gleder oss allerede til å starte planleggingen av Stiftelsesforum 2014.

Hold av begynnelsen av september 2014 for neste års Stiftelsesforum. Her vil vi det igjen dukke opp nye spennende foredragsholdere som kan gi inspirasjon og motivasjon. I tillegg ser vi for oss parallelle foredrag på dag 2, for å tilfredsstille de ulike behovene som stiftelser representerer.

Les mer om fjorårets Stiftelsesforum, hvor det blant annet ble gitt 50 millioner kroner til ovennevnte PET-senter.

Vel møtt til neste år!

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.