Anne Moa

Fra Opptur til Lerkendal

Som samarbeidspartner ordnet vi med premie til en av vinnerne av årets Opptur, et friluftsarrangement som går over hele landet. Klasse 8a på Ugla skole fikk helaften i banken og tur til Lerkendal.

Hvert år arrangeres Opptur, en tur som Den Norske Turistforening står bak, hvor 8.klasser over hele landet kan delta. Årets Opptur i Trondheim var i regi av vår samarbeidspartner Trondhjems Turistforening og gikk over 11 kilometer fra Ilaparken, opp gjennom Bymarka til Geitfjellet og tilbake til Ilaparken igjen.

Søndag 6. oktober kom spente ungdommer fra klasse 8a på Ugla Skole til banken for å innkassere premien sin; en helaften på vårt hovedkontor i Trondheim med foredrag og fotballkamp. Ved ankomst fikk elevene omvisning blant de gamle kirkeruinene under banken av bankens egen Anders Fiskvik.

Jeg pratet med ungdommene om hvordan man kan bli en supersparer, og hvordan de som ungdommer er påvirket av de nye rettighetene for 15-åringer om bestilling av bankkonto og kort. Ungdommene var interesserte, stilte spørsmål og var veldig flinke til å gi respons – så det var en fornøyelse å holde foredrag for dem!

Som ungdomsøkonom var det veldig spennende å få møte en gjeng med så engasjerte ungdommer. De fortalte gjerne om sine sparemål foran hele klassen sin. Vanligvis kommuniserer jeg med unge gjennom bloggen bliriksakte.no, så det var veldig lærerikt for meg å få møte dem ansikt til ansikt

Jeg synes det var spennende å møte ungdommene ansikt til ansikt

Jeg synes det var spennende å møte ungdommene ansikt til ansikt

Etter foredraget mitt kom Bjørg-Elin Moen fra organisasjonen MOT, som banken er en stolt hovedsamarbeidspartner med. Ved hjelp av tegninger og rollespill viste hun ungdommene hva det ville si å være en sau. En som bare følger lederen uten å tenke selv. Slik fikk hun fram hvor viktig det er å ta egne valg, og å ha mot til å si nei.

Budskapet til MOT er enkelt, viktig og på mange områder sammenfallende med det vi prøver å formidle til ungdom. For oss er det viktig å hjelpe ungdom til å stå imot kjøpepress og ta økonomiske valg de kan stå for. Det er ikke så ulikt hva MOT også jobber for på et mer overordnet plan.

MOT-jenta Bjørg-Elin Moen engasjerte ungdommene

MOT-jenta Bjørg-Elin Moen engasjerte ungdommene

Når opplegget i banken var gjennomført og pizzaen var spist opp, så busset vi ungdommene til Lerkendal for å se fotballkampen mellom bankens samarbeidspartner Rosenborg BK og Hønefoss BK.

Vi håper at ungdommene fra klasse 8a på Ugla Skole hadde en fin dag og vi gratulerer dem som vinnere av Opptur!