Refleksdagen 2013: Bli sett!

Kom innom vårt bankkontor for å få en gratis refleks! Alle vet at det er smart å bruke refleks, men kun 3 av 10 voksne gjør det. Det ønsker vi og vår samarbeidspartner Trygg Trafikk å gjøre noe med.

Refleksdagen, torsdag 17. oktober, deler vi ut reflekser til alle som vil ha, i alle våre kontorer. Bruk av refleks gjør deg synlig i mørket for biler som er ute på veiene, og dermed får de ned antall fotgjengerulykker. Vi gir bort slike livreddere gratis, slik at flere skal bruke dem.

Går du uten refleks i mørket, vil en bilist i 50 km/t bare ha to sekunder på å oppdage deg. Med refleks har bilisten 10 sekunder til rådighet. Det kan redde livet ditt.

Reflekser er ferskvare, de kan nemlig bli slitt og miste effekt. En refleks har en gjennomsnittlig levetid på tre år. Det er enda en god grunn til å stikke innom banken for å få en ny.

For voksen for refleksen?

  • 7 av 10 fotgjengere som blir drept eller skadet er over 25 år.
    – Men, bare 3 av 10 voksne bruker refleks.
  • De siste 5 årene er 533 fotgjengere blitt drept eller hardt skadet i trafikken.
  • Bruker du refleks, reduserer du risikoen for å bli påkjørt i mørket med 85 prosent.

Trygg Trafikk og vi i SpareBank 1 oppfordrer politiet, vegvesenet, fylkeskommuner, kommuner, bedrifter og frivillige organisasjoner til å bidra til å gjøre Refleksdagen kjent, samt markere dagen med ulike aktiviteter, som ved å gi de ansatte reflekser og informasjon om hvor viktig det er at voksne bruker refleks.

Sammen håper vi at vedvarende informasjonsarbeid og økt tilgjenglighet får flere til å bruke den lille livredderen.At flere blir sett i mørket er felles mål for Trygg Trafikk og SpareBank 1.