300 000 kroner til Streetlight!

Erlend Johannesen og Streetlight mistet alt de har bygd opp, foruten menneskene og den uendelige stå-på-viljen og omsorgsevnen de er kjent for å ha, i en tyfon på Fillipinene. Som engasjert, langvarig støttespiller bidrar vi nå ekstra, og oppfordrer flere til å gjøre det samme.

Erlend Johannesen fra Flatåsen i Trondheim dro som 21-åring til Filippinene og har siden bygd opp organisasjonen Streetlight, og viet sitt unge liv til gatebarn på øya. De ble hardt rammet av tyfonen på Filippinene forrige helg, og vi har alle fulgt Erlends arbeid med sikring og evakuering av ansatte og barn de siste dagene. Onsdag dro Adresseavisen i gang en aksjon for gjenoppbygging av barnehjemmet.

– Vi er veldig glad for at Adresseavisa setter i gang en slik aksjon, og for oss er det en selvfølge å bidra, sier banksjef Eli Arnstad.- Vi har støttet Streetlight siden 2008 og bidratt til oppbyggingen av barnehjemmet. Nå ønsker vi å hjelpe til i gjenoppbyggingen av senteret. Vi har derfor besluttet å gi 150.000 kroner i år og 150.000 kroner neste år.

SpareBank 1 SMN og de ansatte i banken har lenge hatt en nært forhold til Streetlight og arbeidet Erlend Johannesen har gjort for gatebarna i Tacloban på Filipinene. Så nært at utover bidrag så har noen ansatte til og med hatt gleden av å besøke studiesenteret og barnehjemmet.

Samarbeidet startet i 2008 da Finansforbundet valgte å gi sin jubileumsgave til Streetlight. Samme år mottok organisasjonen Tæls hederspris. Gjennom gaver fra banken og ulike innsamlingsaksjoner fra bankens ansatte har bidraget siden 2008 kommet opp i 700.000 kroner. Med denne gaven vil det totale bidraget komme opp i én million kroner.

– Da tyfonen rammet Tacloban så vi mange initiativ blant ansatte i banken, blant annet avdelinger som ga overskudd av lottotipping, vinlotteri og penger opprinnelig spart til sosiale lag. De utfordret hverandre, og mange ga også fra egen lønning. Dette gjør oss stolt og rørt, og vi er derfor glade for å kunne bidra også fra bankens side, sier Eli.

Vi anbefaler også å se denne flotte dokumentaren om Erlend og Streetlight, som ble laget av NRK i fjor.

Vi håper at Adresseavisas aksjon blir en kjempesuksess og oppfordrer næringslivet generelt og finansnæringen spesielt til å støtte aksjonen. SpareBank 1 SMN vet at det nytter, vi har sett det selv!

streetlight